Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Perle BAC 2012 sesiunea de toamnă

Perle BAC 2012 sesiunea de toamnă
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Cum era de așteptat, perlele din sesiunea de toamnă sunt mai cu moț decât cele din vară. Dar unele nu m-au amuzat, ci m-au indignat, pentru că efectiv emană o doză strașnică de nesimțire. De exemplu, să trebuiască să explici prezența unei cratime dintr-o poezie de Eminescu și să scrii „N-avea niciun motiv să pună cratimă, dar i-a fost lene să scrie corect” mi se pare într-un mare fel. Sau să nu fii în stare să comentezi un citat din Lucian Blaga, dar să umpli spațiul cu un enunț de genul „Eu din ce a zis Blaga n-am înțeles nimic. O să mai scriu o bucată de comentariu din Moromeții în loc” e iar o mostră de… Iar biata Vitoria Lipan… „Era, de fapt, o țărancă fără viziune despre lume. Dar nu putea să stea liniștită, pentru că calul Bator nu oferea iubire și mângâieri, la fel ca soțul ei”. „Soțul o lăsase singură acasă pe Victoria și femeia nu înțelegea pe unde umbla de atâta vreme, așa că a încălecat pe cal și a mers să îl caute. Îi era teamă că o să-l prindă cu o femeie, dar l-a găsit mort”.

Citește și:   Arăţi bine sau Areţi bine

Una e să nu știi. Asta e, nu trebuie să știe carte toată lumea. Pe unii poate chiar nu i-a înzestrat natura cu cine știe ce inteligență. Dar să fii nesimțit și să nu ai deloc respect pentru un examen, pentru un profesor corector etc. e cu totul altceva.

Articole interesante

6 comentarii

 1. România noastră dragă, făcută de râs de analfabeți și de șmecheri care nu ar merge la școală dacă nu erau obligați. Lor li se pare amuzant să abereze și plictisitor să învețe, dar unii dintre ei, mai devreme sau mai târziu se vor da cu capul de pereți când se vor trezi la realitate.

 2. Unii dintre ei ne vor da pe noi cu capul de pereti, cand se vor trezi la realitate.

 3. @ Meredith „[…] nu ar merge la scoala daca nu AR FI obligati […]”
  Altfel intr-adevar, multora li se pare amuzant si interesant sa abereze. 🙂

  @Isabela genial

 4. Mulțumesc pentru corectare, aveți dreptate. Totuși, e important ca o persoană deficientă de auz să fie exigentă cu ea însăși în ceea ce privește scrisul, însă acest lucru e valabil și pentru oamenii care nu au nicio problemă cu auzul, cu vederea sau … la creieraș 😀 M-am cam săturat de agramați și de cei care pocesc limba română, era ideal dacă se străduiau măcar să-și corecteze greșelile, să cerceteze cum e corect să scrie cutare cuvânt, propoziție etc.

 5. Emi (August 29, 2012 at 6:29 pm): „Şi unii nu…”
  Din pacate pot si eu sa arat cu degetul cateva asemenea exemplare de figuri publice necunoscatoare de limba romana, care insa nu se dau ELE cu capul de pereti, ci (cu multa nonsalanta) ne fac sa ne dam NOI cu capul de pereti cand vedem cu cata usurinta obtin succes (pe alta cale, EVIDENT pe alte criterii) IN CIUDA acestei necunoasteri. Si necunoasterea nu pare sa-i deranjeze… (bagsama succesul obtinut li se pare dovada suficienta a dreptatii lor impotriva parerii noastre).

Lasa un comentariu