Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Pelerinaj sau Pelegrinaj

Pelerinaj sau Pelegrinaj
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

„Pelegrinaj” este un fel de rudă de-a lui „şepte”, adică un cuvânt învechit. Conform DOOM2, corect este „pelerinaj” – călătorie pe care credincioşii o fac într-un loc considerat sfânt; călătorie făcută într-un loc renumit (din punct de vedere istoric sau cultural); călătorie, plimbare (în diverse locuri); trecere continuă, perindare.

Articole interesante

6 comentarii

  1. Poate ca oi fi stiind eu gresit, dar eu stiam ca acel cuvant invechit era nu ‘pelegrinaj’, ci ‘peregrinaj’.

  2. Eu ştiam că „şepte” se foloseşte din raţiuni foarte practice şi precise, şi anume pentru ca „şapte” să nu se confunde, în rostire, la telefon, la radio etc., cu numeralul „şase”. Tot aşa cum nemţii spun „zwo” pentru „zwei”, în aceleaşi condiţii, pentru a se evita confuzia cu „drei” (trei).

  3. A evoluat tehnologia. A evoluat enorm tot ce ţine de telecomunicaţii. Deci nu cred că „şepte” mai poate fi confundat cu „şase”. Aşadar tot la învechite îl clasez 🙂

  4. Cand ai semnal slab la telefonul mobil, sau sunt ‘paraziti’ la telefonul fix, la radio, etc, sau cand este vacarm in jur, nu-i deloc exclus ca INCA sa se confunde intre ele ‘sase’ si ‘sapte’, deci nu e rau ca (macar pt asemenea cazuri) sa mai tii minte ‘vechitura’ ‘septe’.

  5. Iar peregrin înseamnă călător.

Lasa un comentariu