Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Oțios

Oțios
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Am citit ieri articolul ăsta. E lung, dar e o perspectivă interesantă (mai ales pentru că vine din partea unui om din interiorul sistemului). Și e drept că am rămas cu câte ceva din conținut, dar m-am ales și cu un cuvânt nou în vocabular. De fapt, e un cuvânt foarte vechi, însă eu n-am mai dat peste el până acum. Așa că vi-l prezint și vouă în toată splendoarea – oțios – cu sensul de inutil, nefolositor, de prisos.

PS: N-am vrut să dezbat conținutul în sine, dar dacă vă încumetați să citiți tot, vă recomand să vă uitați și la asta:

Mi se pare cea mai elegantă și argumentată formă prin care se poate spune că sistemul actual de învățământ (și nu cel românesc în particular) s-ar putea să fie ușor depășit pentru că a fost construit să satisfacă nevoile unei epoci care s-a cam încheiat. De asemenea, inflația de diplome este și ea  o problemă globală. Etc.

Citește și:   Cântece despre începutul şcolii

Articole interesante

1 comentariu

  1. Da, e lung. In doua vorbe:
    – educatia informala cere cautare, selectie, analiza si un efort sustinut si continuu care se intinde pe toata perioada vietii active; cu mici exceptii, educatia formala per se nu asigura un statut social si este necesara „numai” pentru calitatea actului de exercitare a profesiei; uneori este recompensata;
    – educatia formala se desfasoara pe durate limitate de timp si cere un efort minim fiind un proces coordonat, dirijat; asigura dovezi materiale, recunoastere sociala, stabilitate, recompense si mai ales acceptare reciproca; acest „mai ales” a transformat dascalii in politicieni si oameni de afaceri, educatia formala intr-o forma de comert profitabil si universitatile in bordeluri; e molima universala, dar consecintele sunt mai dure in economiile slabe;
    Nu stiu cu otiosul asta, eu imi propun sa-l uit, e redundant si nu-mi place cum suna.

Lasa un comentariu