Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Oriîncotro

Oriîncotro
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

E al doilea cuvânt cu care mă îmbogățesc săptămâna asta (după marotă) și, ca întotdeauna, îmi place să împart și cu alții noile achiziții. Sigur că pe oriunde am senzația că-l știu de-o viață, orișiunde mi-e și el familiar (deși parcă nu e la fel de uzual), dar pe oriîncotro chiar nu-l știam până astăzi.

Victor, mulțumesc!

Citește și:   Mi-ar place sau Mi-ar plăcea

Articole interesante

4 comentarii

  1. Acest „ori” (cu sensul de indiferenta) poate fi atasat cam tuturor intrebarilor astora monosilabice: oricine – orice – oriunde – oricand – oriincotro etc.

    Nu uita de grupul similar (EVIDENT ca are alte sensuri, dar este similar constituit) oarecine – oarece – oareunde – oarecand etc. Provine din limbajul popular si (prin raritatea folosirii) introduce in exprimare o nuanta fie colocviala, fie umoristica, fie ambele. (Si – pronuntate pe un anumit ton – pot f bine sa fie folosite pt insinuari „cu doua sensuri”.)

  2. monosilabice precum ‘cine’, ‘unde’ ‘încotro’, nu? 😛

  3. Mea culpa – exprimare gresita. EVIDENT ca ai dreptate… Initial pornisem de la „ce” si „cand”, si apoi (cand am facut completarile largind aria) am omis sa modific si forma de exprimare. (Da’ NICI nu-mi vine in minte CUM s-o fi formulat… Eventual „intrebarile elementare”, ca „monocuvantale” (!) parca nu, nici „monovocabulare”…:D )

  4. apropo, Victor, propozițiile formate dintr-un singur cuvânt se numesc monomembre.

Lasa un comentariu