Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Obiecte contondente

Obiecte contondente
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Vă scriu asta în urma unei discuţii în contradictoriu cu Alex, discuţie care, staţi liniştiţi, nu s-a soldat cu mişcări de obiecte contondente.  Şi vă spun cu mândrie că eu aveam dreptate. Cuţitul nu este un obiect contondent. Sau, în fine, cuţitul utilizat „clasic”, pentru că admit că un mâner sănătos montat pe lamă l-ar putea face contondent.

Contondent = (despre obiecte, corpuri) tare, ale cărui lovituri provoacă contuzii fără a tăia sau a sângera.

Citește și:   Sar sau S-ar

Articole interesante

1 comentariu

  1. Nu numai manerul atasat lamei cutitului este (POATE fi) „obiect contondent”, ci chiar si lama insasi: ea (in principiu) taie doar la deplasarea INTR-O ANUMITA directie (sau poate – mai rar – in doua directii, daca e cu tais pe ambele laturi), si inteapa doar la deplasarea intr-o singura alta directie. Daca insa lovesti pe cineva cu latul lamei unui cutit mai greu poti sa-i provoci usor „vanataie” neinsotita de rana.
    Iar definitia corpului contondent nu stiu (si nu ma intereseaza) de unde ati luat-o, dar nu este neaparat corecta: ar trebui completata incat sa ajunga sub forma „…fara a provoca NEAPARAT sangerare.” („Contondent” are semnificatia „neascutit” si conotatia „fara penetrarea INTENTIONATA a pielii”, nu neaparat a ne-strapungerii acesteia DELOC: nu rareori lovirea cu un simplu corp contondent – in special (dar nu numai) in zona craniului, unde o mare suprafata de piele este atasata direct deasupra osului – cauzeaza SI „despicarea” pielii si sangerare.) Si evita „fara a taia” – sau in caz contrar completeaza-l cu „sau intepa”.

Lasa un comentariu