Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Mileu sau Milieu

Mileu sau Milieu
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Poate că nu-ţi place, poate că-l consideri demodat, dar ştii sigur că în unele case atârnă la cheile dulăpioarelor sau chiar pe monitoare de calculator. Ştii bine că vorbim despre milieu. Şi nu, obiectul acela decorativ din pânză (brodată) sau dantelă nu este un mileu.

Citește și:   Da-mi și Dar îmi

Articole interesante

4 comentarii

  1. Am invatat la franceza treaba asta. In clasa a V-a cred. Totusi, nu cred sa fi auzit pe cineva care sa spuna „milieu”. 🙂

  2. Limba romana si cred ca toate limbile de pe Pamant sunt intro continua schimbare si cred ca si cuvantul ,,mileu” ar trebui adoptat intrucat este folosit de mai toata suflarea omeneasca din Romania.

  3. aa da, ca si engleza foloseste cuvantul, si trebuiie sa modernizam limba asta folosind aeleasi cuvinte cu sens diferit. TOATA LUMEA FOLOSESTE MILEU, CA ESTE E PE VREMEA BUNICII, DAR VOUA VA PLACE SA FACETI REGULA MODERNIZARII SCHIMBAND CUM AVETI VOI CHEF CACI AVETI DREPTUL ASTA DE A MODIFICA TOT CE AVETI VOI CHEF.

    • Ăăă, am atins un subiect sensibil? 🙂 Ai să te superi dacă am să-ți spun că, probabil, cuvântul (în orice formă) va dispărea de tot în viitorul (relativ) apropiat din limbă? Obiectul în sine e din ce în ce mai puțin folosit, așa că la un moment dat pur și simplu nu va mai fi nevoie în vocabularul activ de un termen pentru concept.

Lasa un comentariu