Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Migrenă sau Durere de cap

Migrenă sau Durere de cap
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Dacă tot am intrat ieri pe teren medical și am aflat dintr-un comentariu că totuși remisie mai apare în unele prospecte, azi e timpul să mai facem o distincție fină între sensul comun și cel de specialitate.

În mod curent se folosește adesea termenul de migrenă ca sinonim pentru durerea de cap, dar lucrurile par să fie ceva mai complicate, iar durerea în sine este doar un simptom:

Citește și:   Plurale buclucaşe 10

Articole interesante

2 comentarii

  1. Din cate stiu eu, echivalentul in terminologia medicala pt populara „durere de cap” ar fi „cefalee”. Migrena (pe care din pacate intr-o vreme o experimentam asiduu – din fericire in ultimii ani se pare ca am scapat de ea, fara sa stiu nici de ce a aparut, nici de ce si cum a disparut) nu stiu exact CE este (explicatia medicala) – atunci nu-mi ardea de invatarea cauzelor medicale, tot ce voiam era sa scap odata de ea, iar acum nici macar nu vreau sa-mi mai amintesc de ea – dar ca simptomatologie este usor de diferentiat de o oarecare durere de cap banala, deosebindu-se de aceasta printr-o intensitate exacerbata a durerii. (Din fericire durata era relativ redusa – pana-‘ntr-o ora – altfel nu stiu daca mi-as fi pastrat sanatatea mintala*.)
    * Luand in considerare doar acest criteriu, este posibil ca unii sa considere ca TOTUSI a durat prea mult, ca nu s-a terminat la timp incat sa nu produca daune… 😛 😀 (Limba era la adresa mea!)

  2. Victor, ai dreptate. Cefalee ar trebui să fie, dar e un termen mult mai ”exotic” decât migrena. Sau cel puțin eu nu m-am întâlnit aproape deloc cu el în discuțiile curente. În schimb, migrenele par să-și fi făcut loc în vocabularul curent.

Lasa un comentariu