Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Meteor sau Meteorit

Meteor sau Meteorit
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Nu știu dacă l-ați prins sau măcar dacă ați auzit de întâmplare, dar azi-noapte, pe la 03:05, s-a întâmplat ceva deosebit. Trebuie să fi fost un fenomen foarte interesant de surprins cu ochiul liber, dar dacă la ora aceea făceați ce era de așteptat să faceți (adică să dormiți) și ați ratat spectacolul, vă lăsăm o mostră care să vă gâdile imaginația:

În rest, nu știu să existe deocamdată filmări orientate spre cer, dar a fost o ocazie bună să-mi dau seama că există o diferență între meteor și meteorit:

Meteorit = fragment desprins dintr-un corp cosmic (care străbate atmosfera și cade pe suprafața Pământului).

Meteor = fenomen atmosferic de natură apoasă, electrică sau optică; fenomen care constă în apariția, pe bolta cerească, a unui punct luminos (reprezentând corpuscule cosmice pătrunse în atmosfera terestră) care se mișcă cu mare viteză, lăsând uneori o dâră care se stinge după scurt timp; stea căzătoare.

Sau, dacă nici vouă nu vi se par suficient de clare, înțeleg că definițiile ceva mai simplificate (și mai specifice) ar suna cam așa:

Stelele căzătoare se numesc “meteori”. Aceştia sunt, de fapt, dârele luminoase care se văd uneori noaptea pe cer şi sunt produse de “meteoroizi”, obiecte cosmice care intră în atmosfera terestră.

Ca dimensiune, un meteoroid este mai mic decât un asteroid, iar dacă obiectul supraviețuiește frecării cu aerul, va cădea pe sol, caz în care se numește “meteorit”. Cei mai mulți meteoroizi care intră în atmosfera Pământului, însă, sunt atât de mici încât se pot vaporiza complet și nu ajung niciodată suprafața planetei.

Citește și:   Nu există sau Nu se există

Articole interesante

Lasa un comentariu