Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Melamină sau Melanină

Melamină sau Melanină
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Știți deja că relația dintre m și n e una aparte și-n ciuda faptului că cele 2 litere seamănă binișor, piciorușul ăla în plus al lui m e important. De exemplu, înainte de p și b. Dar nu e singura situație.

Și aici îmi amintesc zâmbind de o bucățică de discuție pe care am surprins-o accidental. Am impresia că era vorba despre o unealtă pentru bronz artificial, însă cert e că o mândră îi explica alteia despre melamina din sânge. M-a amuzat grozav pentru că prima conexiune pe care am făcut-o a fost cu lingurițele mele colorate și mi-am închipuit că aș avea în piele multe, multe de astea:

2013-07-11 15.25.41

Iar pentru cine n-a înțeles gluma, să clarificăm:

Melanină = pigment organic de culoare neagră, care conține fier și sulf și care se găsește în coroidă, în păr ori în piele;

Melamină = substanță chimică organică, întrebuințată la fabricarea unor materiale plastice rezistente.

Adică, pe scurt, melanina tinde să fie responsabilă pentru bronz, iar melamină s-ar putea să găsim prin bucătărie.

Citește și:   Merci sau Mersi

Articole interesante

3 comentarii

  1. EI…cine poate fi perfect non-stop? Cat p-aci sa fac aceeasi greseala si m-am gandit sa verific un pic un dictionar pe internet, iar cea ce am gasit a fost acest articol. Oricum, surprinzator. Mersi de ajutor:)!

  2. „Melamină = substanță chimică organică…”
    De accentuat: sintetica (nu e vreuna dintre substantele descoperite in natura, in vreun mineral sau vreo vietuitoare – fie aceasta din domeniul florei sau al faunei).

    „…care se găsește în coroidă, în păr ori în piele;”
    Sa-mi fie rusine: nu numai ca nu (mai?) stiam ce inseamna „coroida”, da’ cuvantul asta nici macar nu a avut (pt mine) o rezonanta care sa-mi sune cat-de-cat cunoscut, incat initial crezusem ca e vorba de vreo greseala de tastare… Poate-oi fi stiut candva si am uitat de-a lungul timpului… (da’ asa de complet? imbatranesc accelerat…), poate nici n-oi fi stiut vreodata (si ma mir…)

Lasa un comentariu