Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Masala sau Marsala

Masala sau Marsala
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Despre Marsala v-am mai scris aici și ar mai fi de adăugat că numele culorii Pantone a anului 2015 se leagă de numele unui vin sicilian și, mai departe, vinul a moștenit denumirea de la orașul său de baștină.

În schimb, masala este denumirea generică dată unor amestecuri de condimente folosite cu precădere în India. Nu există rețete foarte stricte pentru combinațiile de mirodenii care se contopesc în masala, însă de cele mai multe ori este vorba despre condimente foarte aromate și/sau picante ca: scorțișoara, nucșoara, cuișoarele, ardeii iuți, piperul negru etc.

IMG_0316

Doar că nu veți găsi definiția de mai sus pentru masala în DEX. V-am spus-o ca să știți despre ce e vorba când vă veți întâlni cu termenul în vreo discuție cu o cunoștință care e fan Master Chef 🙂

Totuși, veți găsi o masala neaoșă în DEX și în DOOM, doar că pare a fi un termen vechi și (aproape) ieșit din uz, sinonim pentru torță sau făclie. Așadar, probabil aveți șanse mai mari ca atunci când vă întâlniți cu acest cuvânt să se refere mai degrabă la condimente (deși, între noi fie vorba, contextul probabil ar trebui să clarifice lucrurile).

Citește și:   Salate sau Salăţi

Articole interesante

Lasa un comentariu