Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Manifestare sau Manifestaţie

Manifestare sau Manifestaţie
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

[via Idei]

Manifestare = acţiunea de a (se) manifesta şi rezultatul ei; exteriorizare (prin vorbe, fapte, acţiuni) a gândurilor, sentimentelor, personalităţii etc. cuiva; acţiune, fapt prin care cineva sau ceva îşi manifestă existenţa, activitatea; realizare, înfăptuire;

Manifestaţie = demonstraţie de masă (pe străzile unui oraş) ca dovadă a simpatiei sau a protestului faţă de un eveniment de interes general sau faţă de o persoană; manifestare.

DEX consideră manifestaţia ca fiind un potenţial sinonim pentru manifestare şi mi se pare corect în condiţiile în care orice manifestaţie este de fapt o manifestare a unui sentiment faţă de ceva.

Bogdan, îţi mulţumim pentru sugestie!

Citește și:   Ceilanți

Articole interesante

1 comentariu

  1. După câte am observat, în limbajul comun fiecare dintre cele două cuvinte se foloseşte cu precădere în primul dintre sensurile menţionate. Nu am auzit nici de o „manifestaţie a sentimentelor”, nici că „în Piaţa X a avut loc manifestarea pensionarilor împotriva scăderii pensiilor”.

Lasa un comentariu