Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Manglier sau Mangrove

Manglier sau Mangrove
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Există posibilitatea să aflați astăzi câteva lucruri noi despre mangrove. Primul s-ar putea să fie că e de fapt o formă de plural, dar există și singularul mangrovă. Apoi, un sinonim pentru mangrovă pare să fie manglier. Dar există și paletuvieri, rude bune cu mangrove, însă fără singular (paletuvier).

Citește și:   Decoraţii sau Decoraţiuni

Articole interesante

3 comentarii

  1. Nu, din cate stiu eu „manglier” si „mangrova” nu sunt sinonime, cum nu sunt sinonime „papuris” si „stuf”: mangrova este tipul specific de padure tropicala care creste in (si imediat langa) apa salmastra pe litoralul si langa varsarea raurilor unor „tinuturi calde” (tropicale / ecuatoriale) cu maree, pe cand manglierul este „esenta” (specia de pom) – cu bogate radacini aeriene – care formeaza principala componenta a acestei paduri.

  2. Victor, documentarea pre-scriere nu m-a ajutat să descopăr diferențe. Însă nu contest că în context ”foarte de specialitate” s-ar putea să fie și delimitări…

  3. Pt ca – scobind trunchiul – sa-ti confectionezi o canoe, se taie nu o mangrova ci un manglier (manglierul fiind un pom cu lemnul foarte tare).
    Mangrova („padurea” de manglieri) eventual se defriseaza pt a fi inlocuita cu o cultura de cine-stie-CE alta planta (spre ex cocotier).

Lasa un comentariu