Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Mână curentă

Mână curentă
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Dacă vă uitați în DEX, descoperiți că mâna curentă ar fi un sininom pentru balustradă. Dacă mai investigați pe site-uri specializate în construcții și amenajări, descoperiți că unele tind să se refere la mâna curentă ca fiind strict partea pe care o atingem și nu întreg ansamblul. Adică, dacă e să luăm ca exemplu poza de mai jos, mâna curentă ar fi doar partea de lemn, iar balustrada ar include-o, alături de structura de fier forjat:

file000875098596

Dacă avem vreun specialist printre cititori, primim cu drag completări și nuanțe. Dacă nu, măcar ați aflat, în mare, despre ce e vorba 🙂

Alex, îți mulțumim pentru sugestie!

Citește și:   Stol sau Stor

Articole interesante

4 comentarii

  1. Balustrada este intreg ansamblul, in timp ce mana curenta este strict, cum spuneai si tu, partea pe care o atingem. Balustrada nu este musai sa includa si mana curenta (de exemplu, o balustrada de sticla pentru un balcon, care se doreste a fi imperceptibila si care este alcatuita doar din foaia/foile de sticla si structura de prindere). Mana curenta este de fapt acea parte a balustradei pe care o folosim pentru suport (atunci cand urcam sau coboram treptele, de exemplu) si ea, in principiu, este de dorit a fi continua (desi aici depinde si de tipul balustradei, de functiunea cladirii, de intentia arhitecturala etc.). Asta asa, de la un arhitect.

  2. Exemplu de balustrada fara mana curenta: http://static.wixstatic.com/media/bc09aa_815d7ce6cef849a58f4b2d982190145d.jpg

    Exemplu de balustrada care este alcatuita strict din mana curenta si prinderi, fara elemente verticale: http://www.directorproduse.ro/images/80/9f//91182/91182.jpg

  3. Fir-ar, imi mai aduc aminte de cate ceva dupa ce apas pe „submit comment”. Ma scuzati.
    Balustrada are, in general, rol de protectie, pentru cazurile in care sunt implicate diferente de inaltime (de ex. scari, balcoane, supante etc.) mai mari de 50cm, pentru ca exista riscul de accidentare. Rolul mainii curente este de a oferi suport.
    O balustrada fara mana curenta indeplineste strict rolul de protectie, fara a oferi si suport. Exista, insa, si cazuri in care intalnim strict mana curenta, deci suportul, fara a fi nevoie de protectia oferita de balustrada (de exemplu, o mana curenta montata pe perete in cazul unei scari).

  4. Emanuela, mulțumim pentru completări. Reținem 🙂

Lasa un comentariu