Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Lihnit de foame

Lihnit de foame
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Știți discuțiile alea despre limbajul corpului și afirmațiile de genul ”dacă se scaprină la nas e semn că minte”? Ei bine, așa ceva trebuie evaluat mereu în context și ideal ar fi să depistezi mai multe semnale pentru confirmare, că doar există și posibilitatea ca omul să fie un monument de sinceritate, dar pur și simplu să aibă o mâncărime.

Din punctul meu de vedere, cam așa e și cu pleonasmele (sau cel puțin cu unele dintre ele). Adică lucrurile trebuie evaluate în context și s-ar putea să greșim dacă ne pripim cu etichetele. De exemplu, lihnit de foame e, conform DEX, 100% pleonasm, pentru că lihnit înseamnă deja hămesit, flămând. Doar că există posibilitatea să vrei să folosești intenționat o asemenea construcție, pentru a accentua o idee. Unora le plac figurile de stil și hiperbolele par să fie preferatele multora. Ba, paradoxal, cel care folosește intenționat figura de stil cu pricina chiar s-ar putea să nu fie străin deloc de subtilitățile limbii române, iar etichetele aplicate în grabă s-ar putea să fie la ani-lumină de realitate.

Citește și:   Perle de la BAC - Ediția 2015

Articole interesante

Lasa un comentariu