Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Lenea și oamenii inteligenți

Lenea și oamenii inteligenți
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Am norocul să cunosc mulți oameni inteligenți, dar nu pot să nu observ că mulți cam suferă de lene. De fapt, de ani buni încerc să răspund la ”de ce?”-ul din spatele fenomenului și cred că una dintre posibilele explicații rezonabile are legătură cu sistemul de învățământ. Practic, sistemul e făcut să acopere nevoile majorității și probabil că așa e normal să fie. Dar asta vine cu un preț – copiii cu nevoi speciale (din ambele extreme) nu pot fi stimulați corespunzător. Cei sub medie vor trăi cu frustrarea că veșnic nu înțeleg, că nu se pot ridica la nivelul solicitat și probabil vor tot crește cu niște traume și-i va bântui etern un sentiment de inadaptare (manifestat destul de des prin supape agresive). În schimb, cei din extrema cealaltă învață de mici că prind ușor și că nu-i nevoie să depună cine știe ce efort pentru a ajunge la rezultate bunicele, dar asta (cred eu) îi învață să fie cam leneși și-n plus, dacă nu trag deloc de ei înșiși, probabil că nici nu vor reuși să-și dezvolte adevăratul potențial.

Citește și:   Profesori și profesori

Teoretic, ambele categorii ar trebui integrate în sisteme speciale, deși există un preț pe care-l plătesc cu toții pentru separarea de restul. Însă (per total) cred că beneficiile stimulării adaptate depășesc binișor consecințele negative ale delimitării de restul lumii.

Articole interesante

1 comentariu

  1. Nu este suficient sa avem o minte buna . Fara munca sustinuta ce putem obtine ??? Inteligenta , impreuna cu o munca sustinuta ne duc la rezultate deosebite

Lasa un comentariu