Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Kit sau Chit

Kit sau Chit
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

[via Idei]

Dacă aveați musai nevoie să folosiți englezescul kit (deși ansamblu sau set nu-s mai prejos), să știți că-l puteți folosi fără grijă, pentru că a apărut și el în DOOM. Iar dacă ați fost vreodată tentați să-l ”românizați” fonetic, opriți-vă! Chit se referă în continuare la o ”pastă formată dintr-un praf mineral și un lichid vâscos (ulei de in, glicerină etc.), care se întărește în contact cu aerul și e folosită la fixarea geamurilor în cercevele, la astuparea găurilor în lemn sau în zid etc.” (sau în expresiile familiare ”a fi chit”, ”chit că” sau, noutate pentru mine, ca sinonim pentru balenă).

Cătălin, îți mulțumim pentru sugestie!

Citește și:   1 Decembrie 2010

Articole interesante

2 comentarii

  1. Mulțumesc Clicșop pentru sugestia sugestiei.

  2. 1. Dupa ideile mele, kit ar insemna mai degraba trusa decat ansamblu.
    2. Din cate stiu eu, pulberea care se amesteca cu fluidul vascos (pt a rezulta chitul ) nu e obligatoriu sa fie minerala. (Un foarte bun chit pt lemn se obtine amestecand in aracet pulberea rezultata de la slefuirea lemnului.)
    3. Despre denumirea „chit” cu sensul de „balena” am aflat din referirile la Biblie (unde este folosita pt a desemna „fiara” care (din cate am inteles eu) la naufragiu l-a inghitit pe Iona, care ulterior (dupa ce a fost in acest fel transportat pana la tarm) a iesit nevatamat).

Lasa un comentariu