Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

K la meteo

K la meteo
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

[via Idei]

Dacă tot am ajuns să vorbim despre piesa asta, vreau mai întâi să vă spun că m-a amuzat teribil fapul că INMH chiar a vrut să interzică piesa Andrei. Când am auzit prima dată de treaba asta am crezut că e o glumă/parodie. Dar nu, cei de la INMH chiar s-au simţit lezaţi 🙂

Însă misiunea noastră e legată mai puţin de conţinutul versurilor şi mai mult de formă. Eu habar n-am avut că piesa se numeşte „K la meteo” cu „k” în loc de „ca”. Şi nici n-am dat atenţie faptului că refrenul conţine un „io” în loc de „eu”. Nu e genul meu de muzică şi nu m-a prins nici melodia în sine. E drept că s-ar putea nici să nu fiu în publicul-ţintă, deşi ca segment de vârstă probabil că aş cam fi.

Adevărul e că tinerii scriu mult cu hidoşenia asta de „k”, iar „io”-ul cred că voia să fie un fel de „licenţă poetică” în spiritul uşor rap al melodiei. Clar, nu e grozav faptul că se promovează la vedere nişte greşeli, dar nici nu cred că ar trebui să sperăm că muzica va educa masele de aici încolo. Sigur, ar fi minunat nici să nu le prostească, dar până una alta e mai probabil să se fi dorit pur şi simplu o apropiere de un anumit segment.

Citește și:   Veşti bune

Sincer, nu cred nici că cei pe care nu-i dureau tastele să scrie „ca” în loc de „k” vor începe să scrie prost şi nici că cei care scriau cu „k” în loc de „ca” s-ar fi corectat dacă deveneau fani ai unei melodii cu versurile scrise corect.

Dar în realitate e dificil de cuantificat efectul acestui tip de mesaj. Probabil că melodia asta nu e chiar o năpastă, dar la fel de posibil e ca numeroasele  greşeli izolate din spaţiul public să genereze un cadru mai permisiv pentru lipsa de corectitudine ca regulă.

Meredith, îţi mulţumim pentru sugestie!

Articole interesante

1 comentariu

  1. Ai dreptate ca poate nu are nici o relevanta faptul ca e scris k in loc de ca si ca asta nu ar schimba cu nimic felul in care vorbesc tinerii din zilele noastre.
    Eu consider ca acest titlu a fost ales pentru avea o priza mai buna la publicul care nu foloseste k in loc de ca (X:”Hmm, Andra a scos o melodie care se numeste K la meteo, hai sa vedem ce mai e si asta”).
    My two cents.

Lasa un comentariu