Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Invenţie sau Inovaţie

Invenţie sau Inovaţie
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Nuanţe…

Invenţie = rezolvare sau realizare tehnică dintr-un domeniu al cunoaşterii care prezintă noutate şi progres faţă de stadiul cunoscut până atunci; afirmaţie care susţine ca adevărate lucruri inexistente, imaginare, mincinoase;  minciună; căutarea şi alegerea ideilor şi argumentelor adecvate într-un discurs sau a ideilor şi temelor corespunzătoare într-o creaţie artistică; mică piesă muzicală în stil contrapunctic, imitativ, specifică barocului.

Inovaţie = noutate, schimbare, prefacere; rezolvare a unei probleme de tehnică sau de organizare a muncii cu scopul îmbunătăţirii (productivităţii) muncii, perfecţionării tehnice sau raţionalizării soluţiilor aplicate.

Citește și:   Maro sau Maron

Articole interesante

1 comentariu

  1. Cu alte cuvinte, inovatia presupune un mai redus grad de tehnicitate si de noutate decat inventia – nu stabileste un principiu nou, sau o metoda noua (ca inventia), ci reprezinta doar ameliorarea (imbunatatirea si/sau usurarea aplicarii) uneia dintre cele deja existente.

Lasa un comentariu