Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Internet sau internet

Internet sau internet
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Cred că întotdeauna am scris cuvântul ăsta cu majusculă și am impresia că așa a și apărut inițial prin dicționarele de neologisme. Dar sigur că în 2005, când a apărut ultimul DOOM, netul era deja banal în viețile noastre și poate de aceea l-am preluat în forma cu minusculă. Așadar, dacă aveați dubii, să știți că puteți folosi cu încredere forma internet. Însă nu știu dacă e neapărat cazul să considerăm că varianta Internet ar fi greșită.

Citește și:   A auzi sau A asculta

Articole interesante

4 comentarii

  1. Internet si internet sînt două lucruri _diferite_ în limba engleză – cel puțin pentru cei care se pricep 🙂

    Internet este ceea ce știm cu toții – și este unic. „internet” este o combinație de rețele interconectate _care însă nu trebuie să fie publică_. Și are plural… Deci este posibil ca niște interneturi să aibă conexiune (sau mai multe conexiuni) la Internet.

  2. N-am pretenția că mă pricep, dar ce-mi spui despre ”internet” mie-mi seamănă cu ”intranet”…

  3. Aia-i iarăși cu totul altceva. Este _o rețea_ interioară la ‘ceva’, în general unei organizații. Dar mai multe intraneturi de exemplu care se interconectează între ele pot forma un internet. 😉

  4. Of, am stabilit deja că nu fac parte din categoria celor care s-ar pricepe. Nu-s chiar fiica ploii, dar m-ai pierdut pe la ”interneturi” și-am înțeles că vorbeam de lucruri de finețe. Dar, ca de obicei, mă bucur că rămân aici completări valoroase. În rest, sper că n-am greșit când am presupus că pentru uzul comun al termenului putem să mergem pe mâna lui DOOM 🙂

Lasa un comentariu