Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Inopinat sau Inopinant

Inopinat sau Inopinant
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

[via Idei]

Am primit sugestia prin e-mail și parcă i-aș da dreptate. Chiar sunt destui care insistă să spună „inopinant”. Dar nu e corect. Și nu că n-ar fi corect în sensul în care „enervat” și „enervant” nu sunt același lucru. Inopinant pur și simplu nu există în limba română.

 Inopinat = la care nu te gândești; neprevăzut, neașteptat.

Larisa, îți mulțumim pentru sugestie!

Citește și:   Gâdilat sau Gâdilit

Articole interesante

6 comentarii

  1. In dictionarul de sinonime autor GH. BULGAR anul 1998 apare sinonimul inopinant=neprevazut ,neasteptat,imprevizibil,subit,neanuntat. 😀

  2. Raven, fii te rog amabil si mai uita-te inca o data in acel dictionar (eu nu-l am): esti SIGUR ca acolo cuvantul era „inopinANT” (CU al treilea „n”) si nu „inopinAT” (FARA al treilea „n”)?

  3. Sa le spuna cineva asta si celor din mass media. Sa le mai spuna cineva si ca, ora 12 nu poate fi decat DOUA SPRE ZECE sau (DOUASPE, colocvial). Orele sunt de gen feminin. Nu poti spune – doisprezece… femei – sau….!

  4. InopinaNT ar putea fi efectul unei actiuni aleatoare, neintelese, inexplicabile, exprimat ca generalitate, in principiu. Concret –

  5. Bai ala cu enervat si enervant.Esti PRAF.Enervat este o persoana nervoasa,suparata,… ,iar enervant se refera la un lucru suparator,deranjant .FILOZZZZZZOFULEEEEEEE.

Lasa un comentariu