Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Îngânfat sau Îngâmfat

Îngânfat sau Îngâmfat
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Dacă te gândeşti la un asemenea individ cu penele înfoiate şi aproximezi litera m cu un n expandat, e uşor de asociat sensul cu forma corectă. Deci îngâmfat să fie! Sau să nu fie aşa, că nu-i frumos! Dar dacă se întâmplă să fie, să fie cu m!

Citește și:   Caniculă

Articole interesante

9 comentarii

 1. Penele înfoiate mă duc cu gandul la păum.

 2. marius, dacă ai vreo problemă cu oricare dintre noi (autorii), ești liber să ne transmiți gândurile prin formularul de la Idei – http://scri.ro/idei

  Altfel, mi-ar plăcea ca toate comentariile de sub articole să fie legate de conținutul de desupra lor și cam atât.

 3. Emi, nu stiu daca nu ati avut voi oarece probleme anterioare care sa te trimita cu gandul la intentii rele, de ACEASTA data insa consider ca replica lui marius ARE oarece de zis (nici macar nu-mi dau seama daca el si-a dat seama sau nu): chiar daca nu este subliniat, prezenta lui „infoiat”, corect ortografiat astfel*, langa celelalte doua cuvinte indica faptul ca nu exista o regula „inaintea lui „f” – numai „m”, nu „n” ” (asa cum este obligatoriu „m” si nu „n” inaintea lui „b” si „p”), ci este vorba doar despre ortografia corecta a respectivului cuvant, nu de o regula care ar putea fi generalizata.
  * Spre deosebire (scuze) de „umflat” (care nu-i „unflat”). Te suspectez de mistype…

 4. Victor, „unflatul” era în registrul lui „păum” din comentariul anterior :). Iar răspunsul meu cu potenţialele probleme venea ca replică la altceva ce am oprit de la publicare.

 5. @Emi : poti sa-mi dai niste limbi pe pula ?

 6. (momentul ăla cînd auzi cîinii urlînd în capătul uliței goale…)

 7. Eu aveam niste dubii in legatura cu ingamfatul asta, si, ma gandeam sa intru aici sa ma lamuresc. Adevarul este ca ma cam rusinez sa am asemenea dubii, dar, decat sa scriu incorect m-am gandit eu sa ma documentez, sa nu cumva sa par o idioata in comentariile pe care le postez ici si colo. In trecut intram mai des pe pagina asta, imi plac comentariile voastre, mi se par acute, autoironice chiar. Imi plac, ma delectez citindu-le. Pana azi, am avut asa un soc sa vad limbajul folosit de Emi. Poate mi – a scapat mie ceva pana acum dar utilizatorii acestei pagini de obicei nu folosesc asa limbaj injurios. O zi buna minti frumoase

Lasa un comentariu