Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Infim sau Infirm

Infim sau Infirm
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Tocmai m-am întâlnit cu expresia cantitate infirmă și vă asigur că nu e prima mea întâlnire cu ea. Și e un loc bun pentru clarificări, așa că hai să reținem: infirmitatea are legătură cu un handicap, iar infim este sinonim cu ”extrem de mic, minuscul, neînsemnat”. În consecință, forma corectă ar trebui să fie cantitate infimă și nu, nici nu cred că apare vreodată infirmă ca un fel de figură de stil asumată.

Citește și:   Puţină latină 7

Articole interesante

12 comentarii

 1. Emi, pe unde umbli de te-ntîlnești cu monstruleți de-ăștia…? 🙂

 2. Cicu, de fiecare dată când ai dubii că există și genul X de oameni, apelează cu încredere la prietenul Google. Să știi că nu scriu chiar despre toate aberațiile cu care mă mai intersectez, ci doar despre cele pentru care găsesc oarece confirmări că ar fi mai frecvente. Și de regulă am un mare beneficiu din căutările astea – oricât de proastă mi-ar fi ziua, dau câteodată peste niște mostre de gândire de mă ține o săptămână întreagă capitalul de încredere acumulat prin comparație (de pildă, îți recomand călduros să faci experimentul căutării lui ”cantitate infirmă” și ar trebui să găsești printre primele rezultate o discuție între niște femei pe un forum – ”priceless”, ca să zic așa :D).

 3. ah… discuțiile dintre femei pe forumuri… 😀
  uneori, doar discuțiile dintre bărbați pe forumuri le pot întrece…

 4. v, nu se compară! Bărbații vorbesc mai puțin și cu muuuuuult mai puține divagații 🙂 Ba, culmea, mi se pare că inclusiv cu mai puțină agresivitate.

 5. err… n-ai fost mata pe forumurile alea… 🙂

 6. v, nu zic nu, dar activitățile scriitoricești mă împing adesea prin forumuri și grupuri cu diete. Și chiar nu-mi pot închipui că se poate mai rău! 😀

 7. pe forumurile/grupurile de religioși/atei/agnostici e mult, mult mai rău 🙁

 8. v, stai că vorbim de alte criterii de clasificare acum 😀

  Alea cu dietă-s pline de femei, de aia le-am pomenit. Altfel, pun pariu că și alea raw-vegan sunt pline de piese 🙂

 9. iar alea de care am pomenit eu sînt pline de bărbați, că de-asta le-am și pomenit, ca argument la „ah… discuțiile dintre femei pe forumuri… uneori, doar discuțiile dintre bărbați pe forumuri le pot întrece…”

 10. 1. Da’ „Infim sau infam” CAND apare? 😛

  2. In anumite imprejurari mai… ciudate, mai neobisnuite, expresia „cantitatea infirma” POATE sa fie forma corecta de exprimare (bineinteles, cu sensul normal, de dictionar). Spre ex, ceva de genul „Calitatea l-ar recomanda pt achizitionare, dar cantitatea infirma aceasta ipoteza.”

  Atyat printre femei cat si printre barbati pot fi gasite cam toate categoriile tipologice (cele firesti, nu-mi veniti (spre ex) cu „printre barbati nu exista mame”), doar proportia in care respectiva categorie este reprezentata este / poate fi diferita – partial ca urmare a inclinatiilor native, partial ca urmare a diferentelor de educatie (cea din cei 7 ani, nu cea formala), partial ca urmare a propriilor superstitii si prejudecati (in general imbelsugat influentate de acea educatie), partial in urma imprejurarilor si a diferentei intre experientele de viata…

 11. Victor, mereu faci așa! 🙂
  „cantitatea infirmă” nu e o expresie în sens lingvistic, e o propoziție. 🙂 cum nici „nu-mi”, de pildă, nu e o expresie, deși, după criteriile aplicate de tine, ar fi, ca orice altă secvență de minimum două cuvinte consecutive.

 12. v: Ai dreptate, formularea mea este gresita (doar afirmatia referitoare la corectitudinea… formei este corecta – cred eu).

Lasa un comentariu