Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Inexactitudini sau Inexactități

Inexactitudini sau Inexactități
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Trebuie să lămurim termenul. Domnul Funeriu se pare că ne pune la încercare capacitatea de ascultare.

Nu există cuvântul „inexactitudini”, nu în limba română cel puțin. Poate domnul Ministru al Educației se referea la cuvântul „inexactități” care înseamnă: greșeală, eroare, neadevăr. Totuși, există cuvântul „exactitudine”, poate de aici confuzia.

Articole interesante

8 comentarii

 1. Recunosc că nu am mai trecut pe aici de o bucată de vreme (de ! vacanţa), dar astăzi v-am vizitat şi am avut o surpriză foarte plăcută. Felicitări pentru noua înfăţişare a site-ului !
  În ceea ce îl priveşte pe domnul Funeriu, nu e decât o altă ruşine a învăţământului românesc…

 2. Pacat ca idiosincraziile politice ( sper sa intelegeti acest cuvant si contextul 🙂 ) ale unora ii opreste sa aprecieze ce-i bun indiferent de parti-pris-uri ( ups iar n-o sa inteleaga bietii de ei).Nu ma chinui sa-i fac sa inteleaga pe autori si comentatori de ce e bine ce a facut Funeriu insa macar verificati ceea ce spune omul.Cuvantul este in dictionarul Academiei , e un livresc cam arhaic dupa gustul meu insa ce bine ca avem critici antrenati la scoala nationala de mancat seminte.Bravos baieti fiti taica europeni..

 3. mark, înainte de a scrie despre asta am verificat în DOOM. Şi, cum nu am găsit în dicţionarul NORMATIV cuvântul inexactitudine, ni s-a confirmat că este greşit. Ştiu că dumnealui s-a străduit să dreagă busuiocul şi pot aprecia efortul. Ba chiar pot aprecia şi tentativa de raţionament cu exact-inexact/exactitudine-inexactitudine. Dar cam atât. Statutul îl obligă să cunoască şi să folosească ireproşabil normele actuale. Şi hai să fim serioşi! Dacă ar fi să începem să vorbim cu arhaisme, nu ne-am mai înţelege…

 4. mark, inainte de a incepe sa contrazici autorii blogului cred ca ar fi oportun sa-ti revizuiesti gramatica (SAU – in cel mai fericit caz – sa-ti corectezi exprimarea din comentarii inainte de a le posta, sau chiar si in primele minute dupa postare)… („…idiosincraziile politice […] ale unora ii opreste sa…”).

 5. Se numeste cumva aceasta greseala, des repetata in Politica in general. Am uitat cum, poate stiti voi.

 6. Copii, de tăt ne contrazicem cu slovarul în mână, să-l citim pe-ndelete. Uite ce zice DEX-ul privitor la exactitudine.

  http://dexonline.ro/definitie/exactitudine

  Deci inexactitudine există, că e vorba de o simplă prefixare.

 7. Matt, poate că greșesc, dar eu nu cred că orice se obține prin prefixare e corect…

Lasa un comentariu