Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Hibrizi

Hibrizi
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

[via Idei]

Am fost întrebați cum se numește o greșeală de tipul ”salată de cuvinte”, adică jumătate dintr-un cuvânt și jumătate din altul. Nu știu dacă exemplul din întrebarea inițială era cel mai relevant (”veghește” – hibrid între ”veghează” și ”șoptește”), pentru că ar putea fi mai degrabă o greșeală de conjugare. Însă mi-e clar că hibrizii circulă. Doar că, cu părere de rău, noi nu știm că genul acesta de eroare s-ar numi într-un fel anume. Dar completăm aici cu mare plăcere dacă știe cineva o etichetă potrivită.

Bogdan, îți mulțumim pentru sugestie!

Citește și:   Muschetari sau Muşchetari

Articole interesante

3 comentarii

  1. Nicu, interesant. Doar că nici DEX și nici DOOM nu par să fi îmbrățișat ”telescop(iza)area” (nici măcar cu sensul propriu care pare să se refere la ciocniri fizice). Dar făcând abstracție de asta, mie mi se pare prezentat mai degrabă ca o metodă de îmbogățire a limbii și nu ca o greșeală…

  2. Emi, eu ” m- am lovit” prima data de cuvantul valiza in timpul facultatii. Eu nu- l vad ca pe o greseala, ba dimpotriva, in engleza sau franceza chiar imi place.

Lasa un comentariu