Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Hacker și Hacking

Hacker și Hacking
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Cuvântul hacker a apărut, oficial, și în limba română odată cu DOOM2. Mă rog, am oarece rezerve referitoare la definiția foarte restrictivă pe care i-a atribuit-o DEX, respectiv: persoană care încearcă să obțină, în mod ilegal, controlul unui sistem de securitate, computer sau rețea, cu scopul de a avea acces la informații confidențiale sau avantaje materiale. Înțeleg că s-a cam împământenit conceptul cu acest sens, dar insist să vă spun că, cel puțin la origini, hackerul nu e încărcat de conotații negative. De fapt, punând în paranteză că și pe nișa asta informatică există așa-numiții hackeri ”white hat” (cei buni) și ”black hat” (cei răi), ideea de hacker nici măcar nu s-ar lega de acest domeniu particular. Teoretic, hacker poate fi oricine reușește să găsească o soluție mai puțin convențională (eventual mai eficientă) pentru a atinge un obiectiv.

PS: Mi-ar plăcea să-l împrumutăm și pe hacking. Sau, în fine, eu n-am reușit să mă gândesc la un sinonim bun pentru acțiunile unui hacker, mai ales dacă încerc să mă îndepărtez de sensul circumscris domeniului tehnologiei informației.

Citește și:   Amintiri din copilărie

Articole interesante

3 comentarii

  1. Cu alte cuvinte, dumneata afirmi de fapt ca „hacker” ar fi acea persoana care „vine de hac” unei probleme… 😆

  2. Victor :)) (cam așa; sigur nu-i doar ăla care hăcuiește rețele pentru propriile interese meschine).

Lasa un comentariu