Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Guşter

Guşter
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Până nu demult credeam că guşterul e o pasăre. Şi, culmea, am observat că şi alţii cred asta. Dar acum, că m-am luminat, mi se pare normal să propag adevărul. Aşadar, guşterul este…

Guşter = specie de şopârlă de culoare verde, cu coada lungă, care se hrăneşte cu insecte (Lacerta viridis).

Citește și:   On-line sau Online

Articole interesante

16 comentarii

 1. Guşter, pasăre ? :))))
  Sincer, dacă avem bani de internet, putem trage cu ochiul şi pe http://www.dexonline.ro , am dreptate ?

 2. Cosmin, nu știu la ce te aștepți să găsești aici, dar cam asta am putut eu să ofer pe ziua de azi. Ești liber să dai tu bani pe hosting, să crești tu un site și să-ți faci timp în fiecare zi pentru câte un text plin de profunzimi, fundamentat de câte o bibliografie cuprinzătoare.

 3. Am avut timp de 2 ani vreo 5 domenii + host la ele. Am avut succes, insa acum sunt clasa a XII-a si nu-mi mai permite timpul asa ca am renuntat la ele. Unele chestii de pe acest site sunt utile, altele penibile, gen acest subiect.

 4. OK. Tu ești a XII-a. Eu muncesc măcar 9 ore pe zi. Și după serviciu scriu ce și cum am inspirație, așa că nu-mi vine să-mi cer scuze pentru că pe banii mei și timpul meu nu mă ridic la așteptările unora în fiecare zi.

  Și da, vorbeam serios. Penibil sau nu, până acum câteva luni chiar am crezut că gușterul e o pasăre.

 5. Cosmin, oricât de penibile ți s-au părut unele subiecte, ele vin din viața reală, din contactul pe care noi il avem cu lumea și de care nu ne este rușine.

  Bagă o idee dacă ai ceva ce ai vrea să apară pe site. Noi începem să rămânem fără.

 6. Felicitari pentru site, fie el chiar si cu subiecte penibile, e de apreciat efortul si timpul depus. Sunt mai penibili cei ajunsi in clasa a XII-a fara sa stie sa citeasca, iar eu am avut „ocazia” sa vad si astfel de persoane. De criticat e usor.

 7. @ Paula – stiu sa citesc si sa ma exprim destul de bine (daca nu foarte bine) atat in scris cat si in oral. Cunosc gramatica limbii materne pe din-afara asa ca nu vad ceva folositor aici.
  @ Alex – Aspecte legate de gramatica ar fi binevenite. Sunt copii care odata ce au dat de internet, s-au prostit de-a dreptul, incepand sa scrie cu „k, tz, sh etc”. Niste idioti ! Sper sa-i readuceti pe drumul cel bun. Succes!

 8. @Cosmin nu ma refeream la tine. Datorita faptului ca nu te cunosc , nu imi permit sa am o parere personala. Dar sunt persoane, si te asigur ca din ignoranta de care au dat dovada pana in momentul de fata, nu toti o sa se „oboseasca” acum sa invete limba romana, odata ce nu au facut-o in scoala. Eu sper sa fie si exceptii. Iar pentru acele persoane sunt bine-venite pana si subiectele pe care tu le numesti penibile.

 9. @Cosmin: Cunoaste gramatica limbii materne pe dinafara, te rog! 😀
  Lasasem acum ceva vreme o sugestie la Idei, dar nu a fost luata in seama, nici nu stiu daca s-a postat de fapt. Pacat ca am uitat ce nelamurire aveam… O zi buna!

 10. Cristina, ne vom ocupa şi de sugestia ta 🙂

 11. Mulţumesc! Chiar sunt curioasă ce nelămurire aveam 😀

 12. Nu e nici o crima ca nu stiai despre guster ca e o reptila. Cunosc pe cineva, persoana importanta, care a aflat dupa multi ani de la terminarea liceului ce sunt un „baltag” si un „becher” ! Se intampla lucruri mult mai grave cu folosirea limbii romane decat cele de genul acesta.

 13. Probabil confuzia se nascuse din pricina similitudinii fonetice (oarecum) intre „guster” si „gugustiuc”.

 14. @VictorCh……………..”guster” si “gugustiuc”
  „GUGUSCUC”….”LANGUSTER”…..”STRUTOCAMILA”….”VARANOVRABIE”……etc, samd.

 15. Probabil confuzia guster pasare vine de la cuvantul gugustiuc care e folosit destul de des. Fonetic cele doua cuvinte seamana si gugustiucul e intr-adevar o pasare 🙂

 16. Ar fi util, cred, in urma deselor greseli intalnite, fie in documente, fie in alte surse, daca ati incerca o lamurire (nu tocmai sumara) a verbului „a trebui”.
  Multumesc!

Lasa un comentariu