Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Gram – g sau gr

Gram – g sau gr
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Va fi scurt și la obiect, pentru că lucrurile sunt clare. Deși nu cunosc geneza lui gr, SI (Sistemul internațional de unități de măsură) recunoaște doar abrevierea g. În plus, dacă țineți mult la asta, în ciuda faptului că nu e chiar specialitatea lui, inclusiv DOOM menționează explicit simbolul g.

Citește și:   8 Martie

Articole interesante

5 comentarii

  1. Singura justificare posibila pt utilizarea prescurtarii „gr” ar putea fi (in anumite contexte si in cazul exprimarilor mai lapdare, unde contextul nu intotdeauna elucideaza) evitarea confundarii cu acceleratia gravitationala.

  2. :)) Da, sunt sigură că cei care insistă pe g pentru grame sunt buni prieteni cu fizica, g-urile mici și mari și toate celelalte…

  3. In mod uzual nu se face aceasta confuzie, dar daca – in cazul unor probleme de fizica (mecanica) – se discuta in aceeasi faza despre forta / impuls / energie / putere, prescurtarea gramelor ca „g” POATE aduce confuzii intre „grame ori metri pe secunda” si g = 9,81 metri pe secunda la patrat…

Lasa un comentariu