Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Glonte sau Glonţ

Glonte sau Glonţ
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

S-a întâmplat să ne ocupăm până acum de plurale buclucaşe, dar a venit vremea să renunţăm la discriminări, căci sigur există o mulţime de singulare buclucaşe. De exemplu, când sunt mai multe, e clar că sunt gloanţe. Dar dacă e numai unul? Să fie glonţ? Să fie glonte?

S-ar părea că glonte e doar variantă, iar cel cu drepturi depline e glonţ.

Citește și:   A sări în sus de bucurie

Articole interesante

19 comentarii

 1. Eh, toată viaţa am crezut că e glonte. Mersi mult 🙂

 2. Parca mi-e dor de-o „discutie constructiva” cu VictorCh, Eugenia… Sa depasim recordul de 40 de comentarii la un singur post… 😀 Sa-mi trag un glonţ in cap de nu!

 3. Ce mi paine ce mi pita, dajuns ii s-o am pa masa si glontele sau glontul , cum ziceti voi, in cartusiera, asa aduc si oleaca de carne pa masa. Leurda o rasarit, ase ca nu-s probleme!

 4. @Bob-e…Of,of ,mai,mai….Scuza lipsa diacriticelor.

 5. Acum, mai potrivită ar fi o replică gen „râde ciob de oală spartă” şi-atât. Ca să nu fiu nerecunoscător faţă de husisan66(6) îmi recunosc greşeala- trebuia să fi separat interjecţiile-mi cu virgule şi, evident, cu spaţii doar după aceste virgule, nu şi înainte(!). Eh, omu` cât trăieşte, învaţă!

 6. @Bob-e…..Ai dreptate, eroare de batere, oricum multumesc. Ramane cum ai stabilit: „omul cat invata traieste” , daca nu, atunci nu! Asta ar fi opusul lui:” cugito ergo sum”, noa bine?

 7. @husisan6-6 (poartă-n casă)
  Mai bine „cogito”, să nu se supere nenea Descartes. 😀

 8. @BoB-e…O las de linie, sau vrei mart? Nea’ Descartes nu se supara, c-o fi asa,c-o fi altfel…. Ma prinzi mereu cu erori de batere, am sa te bat, cu erori de prindere….

 9. Boby, te-ai suparat? Hai tu ca am glumit.

 10. BoB – e:
  „Parca mi-e dor de-o “discutie constructiva” cu VictorCh, Eugenia… Sa depasim recordul de 40 de comentarii la un singur post…”
  Regret ca la vremea aparitiei acestui articol nu avusesem vreme sa intru pe net. Dupa cat se poate vedea (uita-te la rubrica „Comentarii recente”) ma straduiesc sa recuperez macar partial intarzierea.

  hasisan66:
  „Ce mi paine ce mi pita…”
  Ce mi-‘I paine, ce mi-‘I pita…” – in care ” ‘I” tine locul verbului „îi” (o forma populara a lui „este”).
  (SAU „ce mi-i sotie, ce mi-i nevasta…”)

 11. @VictorCh…Ca de obicei, ai dreptate. Eu am scris-o citand o persoana din Abrud. Chiar, ai fost vre-odata la Abrud? Cand te duci, fa un sondaj pe 100 de locuitori. Daca sondajul va avea ca rezultat 1% corect, (cum ai scris tu), ai castigat premiul cel mare; o pita mica, neagra si amara. 😛

 12. Au ajuns toți imbecilii și agramaticalizații să-și dea cu râtu-n părere.

Lasa un comentariu