Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Ghișee sau Ghișeuri

Ghișee sau Ghișeuri

Pun pariu că mulți asociem ghișeul cu administrația publică, așa că dacă e vreo zi în care avem de-a face cu mai mult de un ghișeu se anunță oricum o zi proastă, indiferent care e forma corectă pentru plural. Dar dacă tot avem aici un spațiu dedicat problemelor de acest tip, hai să clarificăm și asta! Bine, sinceră să fiu, eu n-am auzit niciodată de ghișeuri și n-am niciun dubiu că ar fi corect ghișee (iar DOOM îmi dă dreptate). Însă Alex, jumătatea tehnică din spatele acestui blog, zice că s-ar folosi, ba chiar și Sfântu’ Google confirmă din plin spusele lui.

Așadar, să rămână și-n mediul online scris (aproximativ) negru pe alb – un ghișeu, două ghișee și nu două ghișeuri.

2 comentarii

 1. hmm… Ca și clișeu – clișee sau croșeu – croșee.
  Dar deșeu – deșeuri, ricoșeu – ricoșeuri, bușeu – bușeuri, tușeu – tușeuri,

  Și ca să fie rotund:
  debușeu – debușee/debușeuri,
  Copîrșeu – copîrșe_I_e

  ha 🙂

 2. Cicu, știu că se ”înmulțesc” diferit. De asta nici nu m-am hazardat să vorbesc despre vreo regulă (deși, recunosc, cred că și eu tot la clișeu-clișee cred că m-am gândit prima dată când am căutat un substantiv similar).

Lasa un comentariu