Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Gelaterie

Gelaterie
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Mi se pare doar mie sau s-a umplut universul de ”gelaterii” mai ceva ca de ”boutique”-uri? Și nu, n-avem gelaterie nici în DEX și nici în DOOM. Însă nici ”înghețătărie” n-ar fi o variantă rezonabilă și, de fapt, chiar nu-mi vine în minte o alternativă neaoșă.

Așadar, ce facem? E vară și nu putem să renunțăm la înghețată, nu? Facem un compromis, ne șifonăm puțin rigoarea și-i spunem gelaterie? Evităm elegant să-i spunem într-un fel anume locului din care cumpărăm înghețata? Sau știți voi un alt termen potrivit?

Citește și:   Insanitate

Articole interesante

3 comentarii

  1. De ce ne-am șifona ceva la preluarea unui cuvînt care pare atît de natural în limbă încît mai că nu-ți vine a crede că nu e [încă] în dicționare?

    Am preluat fără să ne șifonăm în vreun fel pizza, chianti, ciao, spaghete,
    gondolă, solo, sotto voce, allegro, … – de ce nu am prelua, mulțumind, un cuvînt care ne lipsește și care „merge” perfect?

  2. Eh, avem şi noi un cuvânt destul de… interesant pentru produsul ăsta răcoritor. Imposibil de pronunţat pentru străini. Nu chiar ca cehul „zmrzlina”, dar destul de greu… :))

  3. Cicu, o bucățică din discuția asta am mai purtat. Dar tura asta sunt mai aproape de părerea ta pentru simplul fapt că noi nu avem încă un cuvânt pentru concept.

Lasa un comentariu