Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Garderobă

Garderobă
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Am văzut reclama asta sponsorizată pe Facebook:

garderoba-incaltaminte

Și m-a pus pe gânduri. E corect să considerăm încălțămintea ca făcând parte din garderobă? Conform DEX, garderoba se referă strict la îmbrăcăminte, dar aș zice că pantofii au de multe ori puterea să strice sau să potențeze frumusețea ansamblului. Voi ce spuneți?

Citește și:   Ateu sau Ateist

Articole interesante

6 comentarii

  1. Desi DEX-ul explica frumusel: ‘Totalitate a obiectelor de îmbrăcăminte ale unei persoane.’ eu sunt de parere ca incaltamintea face parte din garderoba, deoarece asa am asimilat noi notiunea, cu pantofi cu tot.

  2. dupa părerea mea confuzia porneşte de la artificiala separare în cele două grupe: îmbrăcăminte şi încâlţăminte. Însă nu este deloc logic să se direfernţieze până la eliminare încălţămintea de îmbrăcăminte atunci când ne referim la garderobă. Atâta vreme cât desemnează articole care protejează / învăluie parte din corpul uman ( evident picioarele sunt incluse ), nu văd de ce nu ar fi corect.

  3. dupa părerea mea, confuzia porneşte de la artificiala separare în cele două grupe: îmbrăcăminte şi încâlţăminte. Însă nu este deloc logic să se direfernţieze până la eliminare încălţămintea de îmbrăcăminte atunci când ne referim la garderobă. Atâta vreme cât desemnează articole care protejează / învăluie parte din corpul uman ( evident picioarele sunt incluse ), nu văd de ce nu ar fi corect.

  4. – Citind titlul articolului, mi-a venit in minte necesitatea eliminarii unei potentiale confuzii intre „garderoba” (fie ea vestiar, recuzita teatrala sau totalitatea vestimentatiei cuiva) si „garderob” (sifonier; dulap).

    – In opinia mea, BINEINTELES ca se include (as fi curios sa te vad CE figura ai face daca („echipata corespunzator” fiind) la vreun eveniment social unde te prezinti „imbracata la patru ace” (sau la inceputul ascensiunii pe un traseu montan dificil, solicitant) ai ajunge desculta (fiindca – spre ex – ti s-au rupt tocurile-cui de la pantofi, respectiv fiindca ti s-a descusut talpa de la bocanci). In ACESTE cazuri, incaltarile consideri ca FAC, SAU ca NU FAC parte din vestimentatie, din garderoba?

    Alexandra: Separarea nu este artificiala, este fireasca, dar numai prin prisma provenientei (confectionarii): nici nu te-‘mbraca un cizmar, nici nu te-‘ncalta (cu rare exceptii) un croitor. Procesul tehnologic de fabricatie difera (chiar daca imbracamintea este din piele / blana). Din punct de vedere al utilizatorului, insa, singura diferenta notabila consta in faptul ca este firesc ca o incaltaminte sa ajunga sa fie descaltata murdara / uda (MACAR pe (sub) talpa), pe cand imbracamintea nu, si din ACEST mnotiv este firesc ca cele doua tipuri de echipament sa si stea depozitate separat, nu pe acelasi raft sau in acelasi sertar.

  5. P.S. Nu stiu daca PANTOFII ti-i lasi, dar nici nu-i relevant: nu-ti lasi NICI sacoul / rochia. Iti lasi doar mantoul / paltonul (imbracamintea de deasupra) – si la fel iti lasi si galosii (incaltamintea de protectie purtata peste pantofi).

Lasa un comentariu