Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Furtune sau Furtunuri

Furtune sau Furtunuri
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Vă spun scurt şi la obiect că  e corect furtunuri, chiar dacă unii dintre voi aţi fi pariat cu furtunele.

Furtun = tub flexibil confecţionat din material textil, cauciuc, material plastic etc., care serveşte la transportul, pe distanţă mică, al gazelor sau al lichidelor.

Citește și:   Calitativ și mai calitativ

Articole interesante

35 comentarii

 1. da nici pluralul asta nu-l stiam ,spuneam furtune

 2. Dar despre „furtuni” nu spune nimeni nimic… e adevarat, e o schimbare totala de sens… pluralul de la ploaie torentiala, furtuna/furtuni… poate unii il folosesc si pt sensul dat de voi, mai stii ??? Prin Moldova nu m-ar suprinde… :))

 3. Mda… prin Moldova… adica : Iasi, Neamt, Suceava, Vaslui… etc…:))

 4. Nu, în Moldova folosim „furtunuri”, dar mai rar. Din cauza sărăciei, majoritatea avem un singur furtun, deci slabe șansele să fie nevoie de plural. 😀

 5. Mamma mia !!! Ce faci acum BoB-e !?? Imi urmaresti comment-urile !? Observ ca ne „intalnim” sistematic in ultima vreme.(Esti din Moldova ?, oricum mi-a placut replica :)) Remarci sper, ca n-am mai folosit nici un semn de suspensie, oare ce sa ‘nsemne asta ?

 6. Înseamnă că ți-ai rezolvat o problemă din două! 😀

 7. Mda! Tot caustic ai ramas… nu te pot indupleca nicium!!!!

 8. It doesn’t matter dacă mă îndupleci sau nu, ci dacă scrii corect sau nu!

 9. you’re right ! it doesn’t matter indeed, but I don’t need your malicious comments, anymore! That’s was enough !!!

 10. Pe sistemul „vrei, nu vrei, bei Grigore agheasmă!” îți reamintesc faptul că dacă scrii pe acest site, vei fi corectată de fiecare dată când vei greși. De exemplu, te rog din nou să nu mai folosesti blanc înainte de „!”. Nu prea mă pricep la engleză, dar „that’s was” sună wrong de tot. Suntem alături de tine în incercarea de a te menține în gașca celor care scriu 100% corect! DOOM(n)-ul fie cu tine!
  P.S. Nu-s malițios, măi! Pun des „:D”, ca să se prindă lumea că scriu cu zâmbetul pe buze!

 11. M-am mai linistit acum cand observ ca doriti sa ma primit in randul vostru, al oamenilor care scriu 100% corect (macar in lb romana!) – sincer, termenul „gasca” nu-l prea agreez, asadar atunci cand am scris „that’s” – cred c-am vrut sa scriu „That’s why I want to give up to go on…”, ma rog, ceva in sensul acesta, chiar doream sa ma retrag de pe aici pt ca m-am lovit de destul de multa „ostilitate”, cel putin eu asa am perceput-o !!! O mentin totusi pe-a mea BoB-e ca esti mult, mult prea exigent atunci cand nu-i cazul – vei fi fiind tu profesor sau vreun corector la vreo editura obscura… dar cu mine sa stii ca n-ai dreptate !!! Poate nu stiu eu multe lucruri, dar pe cele pe care le stiu – le stiu bine si cu asta incerc sa spun totul ! Nu esti singurul de pe aici sau aiurea care-a terminat studii superioare, mai sunt si altii!!

 12. Nu mai zici nimic BoB-e!??? (e corecta interogatia!???)

 13. Nu mai zic nimic, continui să zâmbesc… Nu cred că-i corectă interogația, dar să ne lamurească cineva! Mă bucur că nu mai scrii cu spațiu înainte de „!”. Aș fi fost și mai bucuros dacă ai fi pus virgulă după „nimic”.

 14. Mamma mia!!! Ce-mi place ca ma pui la punct! Marturisesc, nu mi s-a mai intamplat… de regula, eu ii corectam pe altii! Oricum, sunt foarte curioasa cine sta in spatele acestui apelativ „BoB-e”, sa incerc: vreun Bogdan!?? Multumesc, ca ai renunat (cel purin pt moment!) la tonul caustic!!!!!!!!!!!!!!!

 15. Ce te bagi Alex, nu vezi c-avem si noi o susta!??? 🙂 :)) :)))

 16. ȘÚSTĂ, șuste, s. f. (Arg.) Aranjament, învoială (necinstită) între două sau mai multe persoane.

  Necinstită, auzi la DEX, necinstită… 😛

 17. Mda, intr-adevar aveam nevoie de aceasta explicatie!!! Observi, desigur, ca-i un termen de argou… asadar, se admite „aranjamentul”, dar restrang sfera totusi!

 18. Po’ să observ şi io că nu prea vă omorîţi să puneţi virgule la vocativ?

 19. v, ar fi fost bine să nominalizezi făptașul, întru vindecarea sa de păcatul nepunerii de virgulă la vocativ.

 20. ambii doi de mai sus, ca să zic aşa (Alex se exclude din discuţie)

 21. Hai admite!!! BoB-e, nici macar TU nu esti infailibil!!! Ti-a/ne-a „tras-o” V de nu te-ai/ne-am vazut!!!!!! 🙂 :))

 22. doesn’t matter, nu mă cred miezul din „Iorgu Iordan – Al. Rosetti”! Ți-am mai spus că am greșit de multe ori și m-am bucurat că am fost atenționat.

  v, intențiile tale se înscriu în spiritul site-ului, nu am dubii, dar te rog să-mi spui unde am comis-o cu vocativul, că să-mi fac mea „pulpa” și să bag la cap. Mersi! 😀

 23. „v’ de la vocativ! – bag sama…, vezi cat de conciliant a devenit BoB-e dintr-odata!!! Ne apreciaza pe noi toti acestia care scriem corect (sau macar incercam!) si-si recunoaste si el lacunele! N-as fi crezut, dle Etalon!

 24. Se zice furtunurile, furtunoase si furtunile, furtune :))

 25. Doesn’t matter, maestre, in moldova se vorbeste mai corect decat in alte zone ale tarii. Trust me, I know what I mean… Enjoy

Lasa un comentariu