Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Fruct sau Fructă

Fruct sau Fructă
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Am auzit ”fructă” în ultima vreme atât de des încât am început să pun la îndoială ce învățasem eu că ar fi corect. Însă știu bine că uzul frecvent nu e neapărat rudă bună cu regula. Altfel, probabil că ar fi trebuit să mă convertesc de ani buni la religia lui ”am decât” și ”nu mai mă”.

Dar nu m-am convertit și nici cu ”fructa” nu mă leg la cap. Am verificat și, chiar dacă și-a făcut loc în DEX ca variantă, corect e tot cum știam eu – ”fruct”.

bufnita scri.ro mar fruct fructa fructe fructa fructul

Citește și:   I-aţi sau Ia-ţi

Articole interesante

3 comentarii

  1. Eu stiu ca e „fruct” atunci cand vorbesti despre produsul unei plante cu referinta la planta – „cireasa este FRUCTul ciresului” -, si e „fructa” cand vorbesti despre produsul unei plante cu referinta la produs – „cireasa este o FRUCTA”.

  2. Pe lângă că este destul de complicată gramatica limbii române, timem neapărat să o facem imposibilă. Ajungem la concluzia ca ceea ce am învățat in ani buni de studiu, nu mai este valabil…

Lasa un comentariu