Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Fixat

Fixat
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Aţi crede că „fixat” e un cuvânt banal. Identificaţi uşor şi ce înseamnă – imobil, nemişcat, neclintit; hotărât, decis. Dar cred că ştiţi deja că viaţa e plină de surprize şi limba română din ce în ce mai plină de englezisme… Aşadar, v-ar mira să aflaţi că am întâlnit pe un forum fixat cu sensul de rezolvat? Englezescul „to fix” a dat naştere unei noi formule de a scăpa de probleme, prin „fixarea” lor.

Dacă întâmpinaţi dificultăţi în hendăluirea acestei informaţii, fixaţi-le! Viitorul sună gud! 😉

Citește și:   Stat de plată sau Ştat de plată

Articole interesante

5 comentarii

  1. În aceeaşi categorie intră şi „solvat” (cu sensul de „rezolvat”). Aparent sună atât de profesionist încât apare şi prin CV-uri: „Am urmarit contractele in derulare, am mentinut relatia cu clientii, am solvat problemele clientilor ce apareau pe parcurs.”
    Lac bun! 😉

  2. Chit că mă deranjează, trebuie să admit că „rezolvat” nu se potrivește în toate situațiile la fel de bine ca englezescul “to fix”. Sensul de „cîrpit”, „depanat”, „reparat”, „făcut să meargă (oarecum)” – mai ales provizoriu! – e mult mai puțin prezent în „rezolvat”. Ceea ce explică poate – măcar parțial – tendința de a prelua odată cu sensul și cuvîntul. Ceea ce nu e valabil însă pentru „solvat” – care e o prostie și doar atît.

  3. Solvat mă duce cu gândul la chimie, la solvenți, la soluții etc. :))

  4. Cicu, simplul fapt că se găsesc destule cuvinte pentru a exprima sensurile alternative dovedește că avem sinonime pentru toate nuanțele, deci „fixatul” ăsta chinuit nu-și are locul.

Lasa un comentariu