Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Finish sau Finiș

Finish sau Finiș
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Avem o listă lungă de subiecte în așteptare (apropo, ne cerem scuze pentru toate sugestiile pe care ni le-ați trimis și pe care încă nu am reușit să le abordăm), dar dintre toate ideile înșirate acolo, astăzi n-avea cum să nu ne sară în ochi fix asta, cu iz sportiv. Presupun că se înțelege de la sine de ce, căci punem pariu că mulți dintre voi ați trăit finala de aseară la fel de intens ca noi și v-ați bucurat la fel de sincer și expansiv pentru victoria Simonei Halep.

Așadar, noi vrem să-i mulțumim pentru trăiri, o felicităm din toată inima pentru ambiție, perseverență și tărie și-i dedicăm acest articol 🙂

Despre cuvântul în discuție trebuie să știți că a devenit împrumut oficial și, pentru că tindem să preluăm cuvintele străine fonetic, forma corectă este finiș (cu forma finișuri pentru plural). Iar dacă nici voi nu v-ați gândit până acum doar la ideea de finiș, ci mai degrabă la sintagma de ”linie de finiș”, ei bine, aflați că definiția sună așa: ”parte finală a unei curse sportive, parcursă cu efort maxim în vederea obținerii unei performanțe cât mai bune”.

Citește și:   Lapsus sau Lipsus

Articole interesante

Lasa un comentariu