Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Finalizare sau Finalitate

Finalizare sau Finalitate

[via Idei]

Finalizare – acţiunea de a finaliza (a duce la capăt, a realiza până la sfârşit) şi rezultatele ei; terminare; concretizare.

Finalitate scop în vederea căruia are loc o activitatea; ţel, ţintă; tendinţă sau orientare a cuiva sau a ceva spre un anumit scop.

Eugenia, îţi mulţumim pentru sugestie!

4 comentarii

  1. Din aceeasi categorie este si cuplul motivare / motivatie – daca citesti o carte tradusa in limba romana din engleza fara sa ai acces la original, risti sa nu mai intelegi nimic!
    Dar cum in limba romana infinitivul lung nu mai are de mult timp un inteles diferit de cel al substantivului derivat, se considera frecvent ca cele doua forme sint sinonime, desi nu ar trebui sa se intimple asa.

  2. Aș adăuga cuplul REZERVARE/REZERVAȚIE pentru că de curând am auzit pe cineva spunând că a făcut o „rezervație la hotel”…. ori din câte știu eu, în rezervație traiesc leii si elefanții, la hotel putem avea o rezervare…

  3. Din postul despre diferența între a investi și învesti, înțeleg că forma corectă ar fi și pentru o hotărâre judecătorească învestită cu formula executorie și nu investită cum se spune pe culoarele tribunalelor….
    Mai am o întebare: care e forma corectă: îmi place Maria sau îmi place de Maria ???
    A doua variantă este utilizată extrem de des, deși din amintirile mele școlare prima ar trebui să fie cea corectă… Așa e sau nu?

  4. Şi noi ştim că aşa ar fi corect şi nici în DEX nu văd expresia „a-i plăcea de”.

Lasa un comentariu