Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Fileuri sau Filee

Fileuri sau Filee
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

DEX susţine că ar fi corect şi filee, dar în DOOM nu se menţionează decât pluralul fileuri, fie că este vorba despre fileu sau file.

Fileu = reţea deasă de aţă, de sfoară etc., cu ochiuri înnodate în formă de pătrate, de romburi etc., care serveşte la confecţionarea unor perdele, a unor plase de pescuit, a unor sacoşe etc.; plasă; săculeţ făcut dintr-o astfel de reţea, care serveşte la transportarea cu mâna a unor cumpărături; sacoşă; plasă care desparte în două terenul la unele jocuri sportive; obiect făcut dintr-o reţea de aţă subţire, folosit pentru strângerea şi menţinerea într-un anumit fel a părului pieptănat;

File = carne de calitate superioară din lungul şirei spinării unei vite, unui porc sau unui peşte; preparat alimentar pregătit din astfel de carne.

Citește și:   Exces de virgule

Articole interesante

1 comentariu

  1. O căutare pe Google restricționată la pagini în limba româna găsește de 33.000 ori „filee“ și de 192.000 de ori „fileuri“, al doilea număr fiind ușor incorect pentru că apar și cîteva „[Server] File-uri“ :).

    O performanță drăguță pa saitul http://www.plase-protectie.ro, unde e vorba de „filee de tenis“ și „fileuri de volei“. Sînt chiar curios dacă diferențierea asta e o scăpare sau reflectă o realitate de pe terenurile de sport.

Lasa un comentariu