Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Eu cheltui sau Eu cheltuiesc

Eu cheltui sau Eu cheltuiesc
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Nu știu cum știați că e corect, dar odată cu DOOM2 s-a schimbat norma și a devenit la fel de corect să spuneți și eu cheltui, și eu cheltuiesc, și să cheltui, și să cheltuiesc. Bani să aveți! 🙂

Citește și:   Perle BAC 2012 sesiunea de toamnă

Articole interesante

3 comentarii

  1. Sunt mule alte situatii asemanatoare,cand DOOM 2 accepta ambele forme [dar nu la toate siuatiile !] poate e mai bine,poate nu !

  2. Poate ca o fi semnificativ, poate ca nu – da’ DEXonline (prin insusi faptul ca prezinta la „conjugare” ambele variante) precizeaza CLAR (de mai mult timp) ca ambele aceste forme de conjugare pt http://dexonline.ro/definitie/cheltui sunt corecte. (Niciuna nici macar nu apare scrisa cu albastru, ceea ce ar indica o forma care nu este propriu-zis incorecta dar este nerecomandata).

  3. Prima formă, cheltuiesc, are preponderență în uz și de aceea ea apare în DOOM2 înaintea/în fața formei cheltui, de după slash.

Lasa un comentariu