Mă bucur să văd că excrocul, deşi destul de prezent în limbajul curent, nu a ajuns încă nici măcar în DEX ca variantă.
Escroc = persoană care înşală pe alţii şi îşi însuşeşte, prin mijloace frauduloase, bunuri străine; pungaş, şarlatan.
Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.
Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.
Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.
V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.
Motivul pentru care raportezi utilizatorul.
ammmm… „nici măcar în DEX ca variantă” sau „nici macar ca variantă în DEX” ?
🙂
Îl las aşa. Ce poţi să-mi faci? 😛
_O_ las așa 🙂
@Cicu…Las-o asa cum a cazut, nu-i nicio, (nici o), greseala !
Nu trebuie sa ne luam numai dupa ce accepta DEX-ul. Nu putem ingradi dreptul democratic al individului. Daca ***** vrea sa-si spuna „excroc” lui sau *****, trebuie sa-i dam libertatea.
Bot?
Revin. Daca, spre exemplu, Antonescu Somnorel vrea sa-si spuna fie escroc, fie excroc, este dreptul lui democratic.
Dar si dex-ul asta mai face greseli… nu-i chiar perfect, cautasem niste cuvinte care le stiam de acasa, sa ma asigur ca sunt corecte, oamenii mai folosesc si limbajul *la misto* , unele cuvinte nu erau acolo, apoi am vazut ca de fapt nu era verbul ci doar subsantivul, si unele cuvinte scrise altfel. Un astfel de site pe internet este oarecum si un fel de a modifica, pentru ca ei *asta zice dex-ul asta facem* . Bine, mie imi suna si urat cuvantul batjocUra , eu il stiam cu O.
Batjocora nu vine de la verbul a batjocori? De ce sa se scrie batjocura?
Domnule profesor, desigur, e dreptul lui. Și chiar dacă n-ar fi, zău, cum am putea penaliza uzul incorect? 🙂
Sila, DEX (și mai ales DOOM) intră, mai presus de orice dubiu, în categoria reperelor de corectitudine. Altfel, sigur, toți știm cuvinte de acasă pe care nu le găsim neapărat în DEX, însă asta nu le face corecte 🙂
Am apelat de mai multe ori la DEX online . Am constatat ca fiind facut de maghiari contine multe greseli . Nu este copia fidela a DEX-ului pe care l-am cumparat cu multi ani in urma din librarie . Deci nu prezinta incredere . Este adevarat ca pentru internauti este mai la indemina , darrrr nu e mare lucru de capul lui . La inceput am crezut ca este transpunerea DEX-ului in mediu online . NU este . Chiar autorii nu-si asuma nici o raspundere pentru definitii . Corect deci ramine escroc . Sursa wikipedia . Eu cred ca este o sursa de incredere .
Deci la orice definitie iata ce scrie in josul paginii la dexonline.ro :
Deoarece nu sunt editate de lexicografi, aceste definiții pot conține erori, deci e preferabilă consultarea altor dicționare în paralel
Citiți și subtitlul sub care apare textul pe care îl citați:
–
Definiții din dicționare neoficiale
Deoarece nu sunt editate de lexicografi, aceste definiții pot conține erori, deci e preferabilă consultarea altor dicționare în paralel
–
Deci _pentru_ definițiile preluate din dicționare neoficiale (și _numai_ pentru ele), se recomandă să nu rămîneți la o singur a sursă (fie ea și wikipedia).
Sînt curios dacă puteți să dați o trimitere la una din acele multe greșeli despre care ați pomenit. _Una_.