Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

En gros și En détail

En gros și En détail
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Dacă am înțeles eu bine din comentariile de ieri, magazinele de tip mic-gros ar fi un fel de nivel intermediar între cele cu vanzare în cantități mari (depozite) și cele cu amănuntul. Adică, așa cum probabil am auzit de ele cu toții, magazine en gros și en détail. Doar că împrumuturile din limba română nu par să urmeze mereu aceleași reguli și, oficial, formele corecte sunt angro și en détail. Deci nu, n-avem en gros și nici andetail. Și nici de cratimă n-a fost nevoie între en și détail, deși mic-grosul n-a fost complet fără.

Articole interesante

1 comentariu

  1. Ai inteles bine: metoda de vanzare era „en gros” (loturi de produse), dar cantitatile erau (aproape) de detail: biscuitii (vrac sau preambalati) „cu lada”; smantana vrac „cu bidonul”, cea preambalata „cu lada”; legumele „cu lada” sau „la sac” etc.

Lasa un comentariu