Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Drogherie sau Farmacie

Drogherie sau Farmacie
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Nu cred că e cineva care să nu fi observat cât de mult s-au înmulțit farmaciile în ultimii ani, iar asta se întâmplă într-un domeniu care era oricum foarte competitiv. Probabil că în București, locul în care găsești în orice intersecție măcar 2-3 farmacii, concurența e mai acerbă decât în oricare alt oraș din țară, așa că e musai să faci cumva să ieși în evidență. Și cam așa îmi închipui că au început să apară pe ici, pe colo farmacii cu numele de drogherii. Termenul în sine are sonoritatea altei epoci (cam ca spițerie, sinonim perfect cu farmacie), dar sensul nu e chiar același. Teoretic, drogheria este un ”magazin în care se vând articole de parfumerie și de toaletă, precum și unele preparate farmaceutice”. Practic, majoritatea farmaciilor se încadrează binișor în definiția asta, pentru că în foarte puține locuri se mai fac efectiv ”preparate farmaceutice” (știți că farmacistul n-ar trebui să fie doar un vânzător de medicamente, nu?), însă cam toate au spațiul împărțit destul de echilibrat între medicamente și (dermato-)cosmetice.

Așa că, teoretic, drogherie și farmacie nu sunt sinonime perfecte, dar am impresia că în realitate s-a cam estompat linia dintre ele.

Citește și:   Infim sau Infirm

Articole interesante

2 comentarii

  1. Denumirea de „farmacist” este vaga, are un continut care poate varia de la simpla comercianta (vanzatoare), care n-are dreptul sa vanda decat ANUMITE produse farmaceutice (INCLUSIV ceva medicamente, dar nu mai din cele „de uz general” si numai preambalate) trecand prin vanzatoare calificata de medicamente (care poate sa si recomande – in cazurile „generale”, mai simple) un tratament medicamentos (sau o completare la un tratament) si trecand SI prin echivalentul anticului spiter (farmacistul „de magazin”, dar care este capabil (si permis de lege) nu numai sa vanda medicamente „patent” (venite gata-preparate) ci SI sa prepare EL, „la fata locului”, asa-numitele „retete magistrale”, dupa reteta prescrisa de un medic sau de un farmacist propriu-zis – acesta din urma (apartinand categoriei „celei mai superioare” (Sic!) 😛 😀 ) avand capacitatea (si indreptatirea legala) INCLUSIV sa alcatuiasca (confectioneze) EL retete pt anumite preparate farmaceutice, si poate chiar sa faca si cercetare (eventual doar empirica).
    (Si ne reamintim – de la un articol vechi – de deosebirile (gradarea) dintre cusatoreasa, lenjereasa, croitoreasa si creatoare de moda.)

  2. Încă un pic și farmaciile noastre ajung ceea ce este o „pharmacy“ în SUA: un fel de Magazin Mixt de pe vremea bunicii, unde găsești cam *tot* ce poate să-ți trebuiască repede prin gospodărie, de la siguranțe fuzibile pînă la ciorapi, de la desfundătoare de chuivetă pînă la vase de bucătărie sau aprinzătoare de gaz, ba chiar și medicamente și cosmeticale 🙂

Lasa un comentariu