Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Deștept sau Inteligent

Deștept sau Inteligent
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Pentru subiectul acesta cred că trebuie să ne îndepărtăm puțin de dicționare, deși avem și-n DEX câteva indicii. De exemplu, probabil că nu e întâmpător faptul că deștept și-a consacrat și sinonime ca ”șiret, viclean, șmecher” și cred că suntem cu toții familiarizați cu expresia ”băieții deștepți”, ba știm bine inclusiv la cine se referă.

Totuși, cum percepeți voi diferența dintre deștept și inteligent? Din punctul meu de vedere, inteligența e mai degrabă potențial, în timp ce omul deștept este cel care și-a cultivat potențialul și-n plus reușește să fie abil și în practică. De fapt, se prea poate ca oamenii deștepți să stea binișor și la capitolul inteligență emoțională (și s-ar părea că aceasta este într-o măsură mai mare responsabilă pentru succesul din viața de zi cu zi).

Citește și:   A lua la cunoştinţă

Articole interesante

1 comentariu

  1. Pentru mine: deștept implică atent (la ce se-ntîmplă primprejur), inteligent însă nu. (Las deoparte inteligența emoțională, care mi se pare un concept mult prea nou pentru ași fi găsit un loc în vorbirea curentă. Cînd spun despre cineva că e inteligent, sigur nu mă refer la faptul că stă bine la capitolul inteligență emoțională.)

Lasa un comentariu