Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Degradeu sau Degrade

Degradeu sau Degrade
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Oricine a stat suficient de mult cu nasul în programe ca Adobe Illustrator probabil că va spune instinctiv gradient la orice seamănă cu ținutele lui Busu. Dar eu insist să mă exprim cât mai riguros posibil și, chiar dacă gradientul e un cuvânt legitim și în limba română, dicționarele nu par să includă în definiții și variațiile de culoare. Așa că a trebuit să caut un omolog neaoș…

Ei bine, chiar când era să mă felicit că m-am gândit la degradeu, am constatat că era să dau cu oiștea-n gard, pentru că limba română a adoptat forma degrade (degradeuri, degradeul), iar ce știam eu ar fi fost în cel mai bun caz o variantă.

Citește și:   Să aibă sau Să aibe

Articole interesante

1 comentariu

  1. Da, probabil ca a fost mai usor de introdus in uz frantuzitul ,,degrade” fara articol. Pe mine, daca ma intreba cineva, consideram ambele variante la fel de corecte, desi il foloseam pe acesta -degrade-.Multumesc oricum!

Lasa un comentariu