Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Definiție de dicționar

Definiție de dicționar
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Ce părere aveți despre asta?

Ambrose Bierce: ”dicționar, un instrument literar pizmaș de încorsetat creșterea unei limbi și de a o face dificilă și rigidă.”

Citește și:   Chips

Articole interesante

1 comentariu

  1. Nazdravan de inselator titlul articolului – te duce cu gandul la definitia data vreunui cuvant / cuvintelor in dictionar, nicidecum la definirea ideii de definire a cuvintelor in dictionar. In cadrul jocurilor de „cuvinte incrucisate” asa ceva se numeste „definitie cu pista falsa” (si reprezinta favoritele mele in domeniu).
    Felicitari autoarei!

    MA-ARE idiotenie (in optica mea) ideea enuntata in articol (indiferent de renumele autorului citat care a enuntat-o „oficial”): absenta din vreun dictionar / din toate dictionarele a vreunui cuvant / a unei noi (alte) definitii a vreunui cuvant (corespunzand unui nou sens atribuit respectivului cuvant) nu inseamna catusi de putin ca respectivul cuvant n-ar putea fi folosit / ca n-ar fi folosit in realitate (dupa cum acest blog a prezentat nenumarate exemplificari) ci indica doar absenta OFICIALIZARII folosintei acestuia, iar o folosinta suficient de larga si de staruitoare conduce in cele din urma in mod quasi-inevitabil la cuprinderea / definirea cuvantului in dictionare (fapt justificat, intrucat insasi larga si staruitoarea sa folosire este un indiciu suficient in privinta necesitatii respectivului cuvant).

Lasa un comentariu