Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

De sezon – perle de la BAC (2010)

De sezon – perle de la BAC (2010)
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Se vorbeşte mult zilele astea despre perlele de la BAC. Pe unele le-am mai văzut, deci am dubii că ar fi proaspete (deşi n-ar fi chiar exclus ca unele inepţii să se repete). Selecţiile de greşeli au în vedere mai degrabă erori logice, conceptuale, decât de scriere şi e firesc să fie aşa, căci o cratimă omisă e chiar un fapt banal în faţa unui raţionament de tipul „omenia este o specie lacomă şi nepăsătoare, deci faptele bune sunt o faptă măreaţă”…

Premisa de la care am pornit când ne-am apucat de scri.ro a fost că unii, din varii motive, pur şi simplu nu şi-au însuşit corespunzător anumite reguli, iar asta nu e neapărat dovada unei capacităţi intelectuale inferioare. Se întâmplă să-ţi formezi concepte greşite şi, nefiind corectat la timp, să le perpetuezi în forma în care le-ai interiorizat. Totuşi, când reuşeşti să înţelegi că greşeşti, conceptul anterior devine uşor de restructurat. De aceea, unele explicaţii de aici pot părea chiar naive, tocmai în încercarea de a le face cât mai accesibile. Important este să subliniem regulile, fără prea multe zorzoane „de specialitate”, pentru ca ele să poată fi extinse, pentru a putea fi uşor de înţeles că, de pildă, dacă „tu scrii” este corect cu fix doi de i, atunci şi „tu ştii” este corect cu acelaşi număr de i-uri.

Citește și:   Ideei sau Ideii

Totuşi, văzând unele lucruri, nu putem să nu ne întrebăm dacă, dintre toţi cei care greşesc, n-or fi destui care să… nu poată înţelege…

Articole interesante

Lasa un comentariu