Rezultatele la BAC

12

Reflectă realitatea tristă în care trăim!

Sistemul

Toată lumea dă vina pe sistem. Ce întelegem prin sistem? Fiecare are propria viziune în ceea ce priveşte totalitatea elementelor care formează sistemul educaţional din România. Eu mă rezum la  un singur cuvânt: interes.  Totul se reduce la interesul parinţilor pentru copii, interesul copiilor pentru educaţie, interesul profesorilor pentru educaţie, interesul politicienilor pentru educaţie.

De ce implic politicul? Pentru că Funeriu, în idioţenia sa, a făcut ce nici un Ministru al Educaţiei nu a făcut până acum în România – a luat în serios examenul de bacalaureat. I-a lăsat pe prietenii săi de breaslă, profesorii universitari, fără studenţi, fapt care (probabil) îi va aduce demisia fără drept de apel.  Pentru că la noi nu apreciază nimeni că altul are suficient curaj să ia atitudine impotriva prostiei.

Scriind aceste rânduri mi-au venit in cap nişte subtitluri pentru site.

De ce ne asteptăm ca sistemul să meargă dacă profesorii sunt prinşi copiind la examenele de titularizare?

De ce ne asteptăm ca sistemul să meargă dacă facultăţile renunţă la examenele de admitere pentru a atrage cât mai mulţi studenţi pentru a avea un buget cât mai mare?

De ce ne asteptăm ca sistemul să meargă dacă elevii sunt (nu toţi) aidoma lui Goe? (sper că măcar de Goe ştiu toţi)

De ce ne asteptăm ca sistemul să meargă dacă părinţii au impresia, greşită de altfel, că odraslele lor sunt genii. Asta reflecta catalogul cel puţin.

Lipsa de interes pare totală…12 comentarii

 1. Ce pot sa spun doar atat multumim acestor oameni care conduc romania pentru tot ce au facut pentru generatia asta. Noi am fost ultimi care am dat capacitatea un examen foarte greu, iar acum tot la generatia noastra li se scoala lor sa schimbe totul, bataie de joc. Domnule Daniel Funeriu ma dezgustati total. Si inca ceva pentru cei care au luat 10 la bac bravo, dar va rog frumos nu mai mergeti la televiziuni si spuneti ca a fost usor in acest an, doar stiti bine cat de greu a fost si dat asa in badjocora acest bac. Cei care fac asa ceva nau unpic de bun simt fata de cei care au picat si nu sunt putini deloc.

   (0)
   (0)
 2. @Gabi,

  Mă întreb cum de-ai luat examenul de capacitate dacă scrii în halul în care ai făcut-o mai sus!!! Probabil că dacă ar fi existat camere de luat vederi în şcoli la vremea aceea, n-ai fi putut să copiezi şi n-ai fi trecut examenul. Pentru binele tău şi al nostru, ca societate, sper să te numeri printre cei care au picat bacul anul acesta! Ruşine!

   (0)
   (0)
 3. Doamna jeni dumneavoastra vi se pare acelasi lucru scrisul cu tastatura ? Nu are rost sa comentati asa sa imi aratati mie cata educatie aveti dumneavoastra, acesta este un simplu comentariu. Toate cele bun, cu asemenea conducatori imi este mila de fii sau nepotii dumneavoastra.

   (0)
   (0)
 4. Gabi, ti-as sugera "s-o lasi balta": cu fiecare nou comentariu dai o noua dovada despre "subtirimea" cunostintelor dumitale. "Pe vremea mea" (la inceputul anilor '70) folosirea in cadrul examenului de bacalaureat a unei asemenea ortografii ar fi condus automat la "picare", indiferent de eventuala calitate a modului de tratare a subiectului.

   (0)
   (0)

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?