Cât de valoroasă e o carte?

6

Aș spune că pentru unii ar putea fi de-a dreptul neprețuită…

De exemplu, știați că în Kenya există o bibliotecă mobilă, purtată de cămile din Nairobi până la zeci de kilometri depărtare, la comunități nomade? Ideea s-a născut din dorința de a crește rata de alfabetizare din acele comunități (mai ales în rândul fetelor, cărora li se neagă de regulă dreptul la educație, pentru că mamele lor au nevoie de ajutor în gospodărie).

În schimb, noi cam luăm cărțile de bune, ba, unii mai că nici nu prea pun mâna pe ele. Dar alții, se vede clar, fac eforturi și le prețuiesc la justa valoare…6 comentarii

 1. Frumos clipul, dar nu prea poti compara Kenya cu Romania, poate cu Cambodgia. Ia sa-i fi dat un telefon mobil si o carte, sa vedem pe care ar fi pus mana. 😉

   (0)
   (0)
 2. Emancipati femeile cat mai mult poate la un moment dat nu vor mai vrea sa faca copii nici sa asculte de barbat, ca de, le-a venit mintea la cap.
  Spun asta pentru ca ati accentuat "mai ales fetele" ceea ce confirma tendinta feminista de astazi. Prin masca emanciparii, educarii femeilor de fapt se promulga o razvratire a femeilor fata de norme bune de conduita a societatii. Nu este nimic rau in a stii sa citesti, si sunt de acord ca si femeile sa citeasca si sa faca scoala, dar sa nu fie aceasta o masca a feminismului si razvratirii. De aceea am si comentat.
  Puteati zice ca s-au dat carti atat barbatilor cat si femeilor/fetelor nu "mai ales fetelor"....

   (0)
   (1)

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?