Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

De ce e greșit să ne începem enunțurile cu ”Deci”?

De ce e greșit să ne începem enunțurile cu ”Deci”?
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Știu câțiva indivizi care au alergie la chestia asta și-i corectează la sânge pe toți cei care păcătuiesc. Eu nici nu păcătuiesc cu asta și nici mania corecturilor n-o am, așa că tind să glumesc atunci când vine vorba despre ”deci”-uri și să spun că, teoretic, orice idee pe care o exprimăm e produsul unui proces cognitiv. Adică orice-am ciripi e produsul unei decantări și ”deci”-ul ăla nu-i chiar o tragedie.

Dar riguros vorbind, sigur, nu-i tocmai corect, pentru că rostul conjuncției din poveste e introducerea unei concluzii și, logic, de ce ai începe cu o concluzie? Cu toții așteptăm întâi argumentele…

Citește și:   La mulţi ani!

Articole interesante

7 comentarii

  1. Acest „deci” folosit la inceputul frazei este gresit – CU EXCEPTIA cazului in care astfel (sau – spre ex – prin „asadar”) incepe paragraful concluziv al unei discutii / expuneri. In acest sens, „deci”-ul lui Mihai s-ar justifica (drept concluzie la cele expuse in articol), pe cand „deci”-ul lui Emi – nu.

  2. „Deci”-urile noastre au fost folosite in gluma. Multumim.

  3. Multumesc si eu. Sunt (si eram) ferm convins de asta. Doar interpretarea mea nu a fost glumeata. Am gresit in ceea ce am afirmat?

  4. Deci pana la urma nu exista Limba romana cand vine vorba de cuvinte

Lasa un comentariu