Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Convenient

Convenient
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

autohop

Mă pot gândi cu ușurință la cel puțin 3 cuvinte care descriu conceptul la fel de bine ca îndoielnicul convenient. Și da, convenabil, avantajos, oportun și alte câteva apar și în DEX și în DOOM. În schimb, convenient apare, discutabil, doar în niște dicționare de neologisme…

Citește și:   Cuvintele vechi

Articole interesante

3 comentarii

  1. Oare CHIAR este indoielnic – si oare celelalte exemple date de dumneata CHIAR sunt (macar aproximativ) sinonime interinlocuibile? Ma gandesc la diferenta intre contrariile cuvintelor mentionate de dumneata: desi fac parte cam din aceeasi familie de intelesuri, „inconvenient” nu prea imi pare sinonim cu „neconvenabil”, cu „dezavantajos” si/sau cu „inoportun”…

    (Ca sa nu mai mentionez si „convenienţă”…)

  2. sînt sinonime în diverse contexte (că de fapt asta sînt sinonimele ‘imperfecte’, cuvinte care exprimă același lucru într-un anumit context). de aceea nu are sens să aduci în discuție antonimele lor ca argument.

  3. Victor, mie mi se pare un caz clar de ”romgleză” – ”convenient”-ul lor pentru convenabilul nostru. Și să știi că am ales fix cele 3 sinonime care mi s-au părut că, în context, și-ar fi făcut treaba mai mult decât onorabil.

Lasa un comentariu