Stimulator sau Stimulativ

1

[via Idei]

Stimulator = 1. adjectiv – (substanţă, agent, element) care stimulează; 2. substantiv – substanţă organică activă care accelerează creşterea plantelor; 3. substantiv – aparat;

Stimulativ = adjectiv – care stimulează.

Bonus: stimulant (sinonim pentru stimulator) şi stimulent (ceea ce stimulează; impuls, imbold, îndemn; medicament, substanţă care excită activitatea unui organ ori sistem sau care se ia ca reconfortant împotriva oboselii).

Bb2, îţi mulţumim pentru sugestie!Un comentariu

  1. Fara sa fiu convins ca ideea mea e corecta (n-am consultat nici o sursa documentara), si fiind de acord ca 'traducerea' identica e corecta pt fiecare caz in parte, eu personal atasez o conotatie diferita celor doi termeni: pt mine, "stimulator" este 'ceva' care este alcatuit (adus, etc) - cu scopul precis de a stimula, acesta este scopul pt care in acea imprejurare este utilizat, aceasta ii este menirea in contextul dat, pe cand "stimulativ" este un 'ceva' care - prezent fiind - se intampla sa si stimuleze (ca un fel de 'efect secundar'). In acest context, "stimulant" eu 'il simt' mai degraba (desi nu (neaparat) exclusiv) ca pe un sinonim pt "stimulativ" decat pt "stimulator", si mai degraba ca pe un adjectiv de atribuit unei persoane decat unui obiect (fenomen, etc) impersonal.

     (1)
     (0)

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?